Antena Meniu Search
x

Atentatorul de la Iasi, liber si periculos

Individul care a incercat sa arunce in aer o universitate in Iasi, s-ar fi plimbat nestingherit prin oras cu bomba in spate, inainte sa o detoneze

Vezi și

Anchetatorii au reusit sa refaca pas cu pas drumul barbatului care a pus in pericol de moarte intreaga universitate. Cu trei zile inainte sa dea buzna cu o bomba inauntru, el a fost surprins de camerele de supraveghere intr-un internet cafe din Iasi.

Barbatul are in spate un rucsac, acelasi in care, se pare, a avut bomba. Nu se stie daca nu cumva explozibilul era in bagaj si in acel moment. Barbatul plateste 16 lei pentru un pachet de 12 ore de internet. In tot acest timp, ar fi pus la cale ultimele detalii ale planului sau diabolic, cred anchetatorii. Spre dimineata, a plecat spre casa. Se pare ca ar fi lasat in urma si un mesaj pe calculator in care spunea ce are de gand sa faca. Nimeni nu l-a vazut, dar toata lumea avea sa vada rezultatul trei zile mai tarziu. Ar fi gasit bomba din al Doilea Razboi Mondial in apropierea pesterii in care locuise in ultimul timp.

Planul lui ar fi fost sa detoneze proiectilul in Carlibaba, dar ceva l-a facut sa se razgandeasca. Luni dimineata a intrat in Universitatea in care invatase, in timpul examenului de licenta si a incercat sa o arunce in aer.

Individul, internat de noua ori la Socola, le-ar fi spus parintilor sai inainte ca profesorul i-a respins lucrarea de doctorat. In realitate, erau plasmuiri ale imaginatiei sale bolnave.

Declaratiile barbatului mai rau ii incurca pe anchetatori. Cu fiecare indiciu, acestia descopera ca defapt, individul nu stie ce spune. Ieri, barbatul i-a pus sa caute bombe pe care le-ar fi ingropat in Padurea Ciric, dar ofiterii SRI n-au gasit decat un sac in care ar fi tinut ascuns proiectilul.

Profesorii care au lucrat cu acesta spun ca au avut parte de un student destul de inteligent, dar care la un moment dat a pierdut legatura cu realitatea. Cel mai probabil, acest lucru s-a intamplat atunci cand acesta trebuia sa dea examenul de licenta, undeva la sfarsitul anilor'90. Atunci era un student de aproape nota 10, sclipitor, care i-a uimit pe profesori. Insa, acest examen s-a terminat cu un esec rasunator - nota 3,5. A reusit sa ia, in final, licenta cu nota de trecere.

Ulterior, a venit examenul de masterat , pe care atentatorul l-a trecut, dupa care a dat examenul de doctorat. Mama barbatului a dat vina pe profesorul care a refuzat lucrarea. Acesta ar fi fost momentul in care Oliver Ster s-ar fi imbolnavit psihic. Decanul Facultatii de Electronica spune, insa, ca barbatul ar fi vorbit despre doctorat cu unul dintre profesori, dar ca nu acela ar fi fost momentul in care ar fi cazut intr-o depresie.

Adevarul este cunoscut doar despre atentator , acesta fiind internat in Spitalul Socola din Iasi, sub paza. Maine, urmeaza sa fie expertizat psihiatric, iar in urma acestei expertize, anchetatorii vor stabili daca barbatul a avut discernamant sau daca poate fi tras la raspundere penala pentru faptele sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Atentatorul de la Iasi, liber si periculos