Antena Meniu Search
x

Numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere pentru a patra zi la rând, în România

Relaxarea nu a agravat bilanţul pandemiei sau încă nu i se văd efectele. Numărul cazurilor noi a scăzut pentru a patra zi consecutiv, iar cel al vindecaţilor a depăşit pragul de 10.000. Practic, 6 din 10 români infectaţi au scăpat de coronavirus.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 19.05.2020, 22:55

Vezi și
  • În ultima săptămână, media de infectări a scăzut la 202 pe zi.
  • România are acum sub 6.000 de cazuri active.

A cincea zi a stării de alertă a adus cel mai mic număr de infectări din ultimele două luni. Pe 26 martie erau raportate 123 de cazuri noi. Numărul a crescut până la un vârf de 523 de infectări pe 11 aprilie, iar acum a scăzut până la 155 de cazuri. 

Media îmbolnăvirilor a scăzut de la 277, în săptămâna 6-12 mai, până la 202, în ultimele șapte zile.

În consecinţă, a scăzut şi numărul cazurilor active. Sunt cu aproape 2000 mai puţine faţă de nivelul record din 29 aprilie, când 7716 români erau infectaţi. 

Practic, doar o treime dintre cei infectaţi mai sunt purtători ai virusului. Specialiştii spun că nu trebuie să ne bucurăm deocamdată, deoarece efectele măsurilor de relaxare nu sunt încă vizibile. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă. Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte.

Şi preşedintele a transmis un avertisment dur. 

Klaus Iohannis, președintele României: Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri.

Pe 1 iunie, Ministerul Sănătăţii va începe testarea la nivel naţional pentru a vedea câţi români s-au imunizat şi au anticorpi pentru noul coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere pentru a patra zi la rând, în România