Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ÎNFRICOȘĂTOR! Cinci pericole care ar putea distruge omenirea DEFINITIV

Ne gândim la viitor dar nu îndrăznim să ne aventurăm prea tare. Nu reușim să ne imaginăm omenirea peste 1.000 sau 10.000 de ani şi poate că această reţinere nu este chiar nejustificată

de Redactia Observator

la 21.10.2014 , 18:21

Ne gândim la viitor dar nu îndrăznim să ne aventurăm prea tare. Nu reușim să ne imaginăm omenirea peste 1.000 sau 10.000 de ani şi poate că această reţinere nu este chiar nejustificată

La un anumit moment dat, specia noastră ar putea dispărea în urma unei catastrofe şi, în acest sens, ar exista mai multe scenarii posibile.

Interesant este că întreaga tehnologie avansată, care ne-ar putea distruge, ne-ar putea salva în cazul unor pericole. De exemplu, în viitor s-ar putea preveni un impact cu un asteroid sau s-ar putea pune capăt unei pandemii care ar amenința specia.

Articolul continuă după reclamă

Anders Sandberg, de la Future of Humanity Institute din cadrul Universtăţii Oxford, a prezentat câteva din cele mai mari ameninţări pentru omenire:

1. Războiul nuclear

În cazul unui război nuclear vor fi sute de milioane de morţi, dar nu va dispărea întreaga specie umană. Ceea ce ar putea duce la dispariţia întregii omeniri este iarna nucleară, care ar urma după un asemenea conflict. O serie de simulări realizate pe calculator au demonstrat că în cazul unei schimbări a climei produsă în acest fel, agricultura va fi distrusă şi miliarde de oameni vor muri de foame.

2. Pandemia

Virusurile din natură nu pot provoca o pandemie capabilă să distrugă întreaga omenire. Anumite persoane sunt imune la aceşti agenţi patogeni, iar urmaşii supravieţuitorilor vor deveni rezistenţi la boală. Cu toate acestea, oamenii ştiu acum cum să modifice aceste microorganisme şi cum le facă periculoase, transformându-le în arme biologice. Anumite experimente au arătat faptul că gripa aviară poate deveni mai contagioasă prin modificarea unor gene ale virusului care o provoacă.

3. Inteligenţa artificială

Entităţile inteligente ştiu foarte bine cum să-și atingă scopurile, iar dacă aceste scopuri sunt greşite, atunci va urma un adevărat dezastru, precizează Sandberg.

„Este foarte posibil ca o formă superioară de inteligenţă să nu vrea să respecte regulile noastre morale sau pur şi simplu să nu le poată înţelege.”

4. Nanotehnologia

Nanotehnologia este un domeniu, care a înregistrat cele mai mari progrese din ultimii ani şi este foarte util în multe alte sfere ale ştiinţei. Pericolul ar putea apărea atunci când nanotehnologia ar ajuta la fabricarea foarte rapidă a armelor, care vor ajunge să fie pur şi simplu „printate”.

5. Necunoscutul

Cu siguranţă, cel mai neplăcut gând este că undeva există necunoscutul care, ulterior, se va dovedi și fatal.

„Oricât de mari ar fi pagubele pe care aceste fenomene naturale le-ar produce, este puţin probabil ca specia noastră să dispară complet. Mamiferele au găsit mereu o soluţie pentru a se adapta la aceste schimbări, iar oamenii nu vor face excepţie”, a adăugat Sandberg.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » ÎNFRICOȘĂTOR! Cinci pericole care ar putea distruge omenirea DEFINITIV