Antena Meniu Search
x

INGRIJORATOR: Avortul la liceu, o obisnuinta

Sexul protejat nu se mai poarta. E o chestiune desueta pentru multi liceeni. Asa se face ca, la liceu, avortul a devenit o obisnuinta. O fata din zece a ajuns pe masa de chiuretaj. O spun datele oficiale. Mai grav e ca, pe langa sarcini nedorite, adolescentii pot dobandi si boli

Vezi și

Statisticile plaseaza Romania pe primul loc in Europa la numarul de avorturi facute de fetele de pana in 14 ani si pe locul doi cand vine vorba de avorturile la minore.

In Romania, oficial, aproape jumatate dintre elevii cu varste intre 16 si 18 ani si-au inceput viata sexuala. Dintre ei, doar o treime folosesc prezervativul, iar una din zece fete a facut un avort.

Cand in familie nu gasesc explicatii sau sprijin, adolescentilor le raman dascalii. In scoala, insa, totul e foarte vag. Vechile ore de "educatie sexuala" aproape ca au disparut. Mai grav e ca tinerii se transforma in adulti cu aceeasi atitudine fata de mijloacele de protectie. Adica, le ignora fara sa se gandeasca cat de multe boli ar putea evita cu un gest simplu.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania se claseaza in primele zece tari din Europa, la capitolul infectiilor cu transmitere sexuala. Peste un milion de romani sufera de o astfel de boala. Specialistii in sanatate publica spun insa ca numarul infectiilor este mult mai mare, insa fie pacientii nu merg la medic, fie medicii nu il raporteaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » INGRIJORATOR: Avortul la liceu, o obisnuinta