Antena Meniu Search
x

Video INOVALIMENT, primul târg de invenții și inovații din domeniul alimentar, unde aflăm cum să ne hrănim pentru o viață sănătoasă

60% dintre consumatorii din întreaga lume sunt îngrijorați de efectele schimbărilor climatice, ceea ce înseamnă că oamenii sunt tot mai conștienți de impactul pe care îl are comportamentul lor asupra mediului. În achiziția mâncării, tot mai mulți consumatori aleg să cumpere alimente de la companii care furnizează, produc și distribuie în aşa fel încât să reducă risipa.

de Redactia Observator

la 26.11.2020, 08:54

Vezi și
  • Agenda 2030 pentru o dezvoltare durabilă cuprinde 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă dintre care două fac referire la mediu si alimentație.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Tot mai mulți cercetători din industria alimentară încearcă să vină cu soluții pentru o viață și o alimentație echilibrată. Mai multe conferințe pe această temă au fost susținute la primul târg de invenții și inovații "INOVALIMENT", care are loc online, zilele acestea.

Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Conf. Univ. USAMV Bucureşti: "Trebuie să avem grijă să nu poluăm terenul, să nu folosim substanțe agrochimice în exces".

Tot în cadrul INOVALIMENT a fost prezentată și conferința cu tema "Securitatea alimentară versus producția alimentară sustenabilă''.

Nastasia Belc, director deneral al Institutului de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Conf. Univ. USAMV Bucureşti: "Securitatea alimentară înseamnă să oferim oamenilor tot ce trebuie din punct de vedere cantitativ și calitativ. Trebuie să avem grijă de mediu, de animalele din jurul nostru".

Agenda 2030 pentru o dezvoltare durabilă cuprinde 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă dintre care două fac referire la mediu si alimentație. România a aderat la acest program european asumandu-si transformarea sectorului agroalimentar.

László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României: "Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, fiecare cetățean trebuie să aibă o atitudine mai responsabilă față de aceste probleme, dar statul trebuie să vina cu o ofertă".

Tema "Obiective de dezvoltare durabilă în industria alimentară", susținută de László Borbély a pus accent tocmai pe aceste lucruri.

László Borbély: "Agenda 2030, în 2015 a dat pentru prima dată un răspuns adecvat, prin cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, prin cele 169 de ținte mai precise, dar care trebuie transmis către cetățean".

INOVALIMENT este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Participarea la târg și la conferințele INOVALIMENT este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » INOVALIMENT, primul târg de invenții și inovații din domeniul alimentar, unde aflăm cum să ne hrănim pentru o viață sănătoasă