Antena Meniu Search
x

Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, că Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, că Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv, unde vineri seara s-a produs un incendiu în urma căruia și-au pierdut viața 29 de persoane.

'(...) Inspecția Muncii a fost prezentă la fața locului încă din noaptea producerii tragediei și a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajării personalului clubului. Îmi exprim întreaga compasiune pentru familiile afectate de această tragedie și asigur opinia publică că autoritățile care au competențe în domeniul muncii și protecției sociale sunt mobilizate pentru acest caz', a precizat, duminică, într-un comunicat de presă, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Totodată, ministrul Muncii a precizat că Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție efectuează o anchetă socială cu privire la situația celor cinci copii ai femeii de serviciu care a decedat în tragicul eveniment de vineri seară.

'Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, sub coordonarea doamnei Gabriela Coman, președinte ANPDCA, precum și o echipă a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o anchetă socială cu privire la situația celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut într-un club din Capitală. Scopul anchetei este identificarea măsurilor de sprijin pentru cei cinci copii (...)', a menționat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a anunțat, ulterior, la un post de televiziune, că familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în urma incendiului de vineri seară, va primi un ajutor de urgență de 5.000 de lei, având în vedere că aceasta avea cinci copii.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra 'la negru' în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simțea foarte rău. Avea cinci copii și un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toți. De nevoie trebuia să muncească", a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în fața Institutului Național de Medicină Legală /INML/.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv