Antena Meniu Search
x

Inspectoratul a descoperit că învăţământul gratuit e pe bani grei

Controale fără precedent în şcoli! Inspectoratul a descoperit acum ce părinţii reclamă de ani de zile: învăţământul gratuit e pe bani grei. Rechizitele elevilor şi cadourile dascălilor costă mult.

Vezi și

La şcoala unde părinţii au strâns bani pentru laptopul educatoarei, se face control. Asta după ce acum două luni, verificarea inspectoratului a arătat că în şcoală nu sunt deloc probleme.

Într-o altă unitate de învăţământ e control după ce o elevă şi-a înregistrat diriginta care ameninţa că nu motivează absenţe celor care nu plătesc fondul clasei.

O profesoară de liceu încearcă să îi convingă pe elevi că trebuie să strângă bani pentru bănci. Elevii de clasa a XI-a nu se lasă intimidaţi de tonul dirigintei. Îi cer explicaţii pentru că e ilegal ce li se cere.

Diriginta: "Care-i problema?! Pe noi chiar nici nu ne interesează. Nici cu băncile. Nu vreţi?! Nu. Să nu spuneţi că am vrut să vă constrâng. Dar nici de vreo bunăvoinţă nu va mai beneficia", înregistrarea a fost făcută la Colegiul Economic Kiriţescu din Bucureşti.

Elevă: "Mie nu mi se pare normal să ne stoarceţi de bani şi să ne ameninţaţi, doamnă!", ripostează o elevă. 

Diriginta: Vă storc eu de bani?

ELEVA: Da!

DIRIGINTA Dar, îi iau eu acasă?

ELEVA: Nu e vorba despre asta. Ne ameninţaţi că dacă nu dăm fondul, nu ne motivaţi.

DIRIGINTA: Dragă, asta ni se spune, asta facem!

Elevul care a sesizat inspectoratul şcolar susţine că cei care nu dau bani, au de pătimit.

Dacă nu vii cu banii la şcoală este foarte posibil ca media ta la purtare să fie scăzută la 10 absenţe, nu mai beneficiezi de nicio favoare, iar profesorii sunt puşi să stea cu gura pe tine să-ţi dea note mici.

O a doua înregistrare a fost făcută la şedinţa cu părinţii. Acolo, părinţii, pentru binele copiilor, nu spun nu. Doar încearcă să dea în rate banii, ca la bancă.

În urma acestor înregistrări, inspectorii şcolari au demarat un control la liceul Kiriţescu. Şi nu e singurul exemplu. Au mers şi la liceul Nicolae Iorga şi la şcoala generală Sfântul Andrei.

"Sunt şi aspecte legate de pretinderea unor sume de bani şi unor alte asemenea lucruri de către cadrele didactice", spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB. 

La Şcoala Sfântul Andrei, părinţii au strâns bani de laptop, televizor, tablă multifuncţională. Deşi copiii au abia 6 ani şi sunt în clasa pregătitoare.

Anchetele inspectoratului şcolar se vor încheia în câteva zile. Ale poliţiştilor au nevoie de mai mult timp şi ar putea aduce chiar şi ani de puşcărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Inspectoratul a descoperit că învăţământul gratuit e pe bani grei