Antena Meniu Search
x

Intermediarii dublează prețurile

De la producători, de unde se aprovizionează, până la tarabele lor, preţul fructelor şi al legumelor se dublează. Aşa se face că producătorii mai au loc doar la marginea Bucureştiului.

Vezi și

 De la producători, de unde se aprovizionează, până la tarabele lor, preţul fructelor şi al legumelor se dublează. Aşa se face că producătorii mai au loc doar la marginea Bucureştiului.

Deşi are preţuri aproape duble faţă de producători, vânzătoarea încearcă să-şi convingă clienţii că marfa ei merită banii. Asta deşi suntem în plin sezon estival, iar sumele de la tarabele cu fructe şi legume ar trebui să fie pentru toate buzunarele. Şi în cazul vinetelor preţul de vânzare este de două ori mai mare la intermediari.

Dacă un kilogram de vinete costă 7 lei la intermediari, producătorii le vând şi cu 4 lei pe kilogram. Diferenţa de preţ se simte şi în cazul cireşelor. 10 lei, atât costă kilogramul de cireşe de pe tarabele intermediarilor. Producătorii le vând la jumătate de preţ.

Şi castraveţii, dovleceii şi roşiile sunt mai ieftine la producători. Şi pentru că banii fac diferenţa, bucureştenii se orientează spre pieţele unde legumele şi fructele sunt vândute direct de producători. Cele mai scumpe pieţe din Capitală sunt în sectorul unu, unde preţurile de la tarabă sunt şi de trei ori mai mari decât cele de producţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Intermediarii dublează prețurile