Antena Meniu Search
x

Video Intersecţia din Bucureşti unde accidentele se ţin lanţ. Soluţia primăriei ca şoferii să aplice "regula de 3 secunde", salvatoare de vieţi

Trecerile de pietoni nesemaforizate din Bucureşti vor fi semnalizate luminos. Ledurile în asfalt ar trebui să atragă atenţia şoferilor grăbiţi şi să diminueze numărul accidentelor. Proiectul a fost aprobat de conducerea Primăriei şi va fi implementat în următoarele luni. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 30.07.2022, 20:23

Vezi și

Intersecţia din imagini este pe lista neagră a accidentelor rutiere din ultimul an. "Sectorul 2 al Capitalei, strada Leicerului, colţ cu Câmpul de Narcise. Doar anul trecut au avut loc aici cinci accidente rutiere din cele 80 produse în Captală. Majoritatea din cauza şoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor", arată Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator. Intersecţia este supravegheată video, iar marcajele rutiere există, dar sunt uşor şterse. Numele uneia dintre victime este scris pe un coş de gunoi. "De acum două săptămâni nu s-a mai întamplat niciunul. Săptămâna viitoare sigur urmează", crede o bătrână.

Intersecţiile din Bucureşti, pericol pentru pietoni şi şoferi

15 intersecții din Capitală sunt un real pericol pentru pietoni. De la începutul anului, în intersecțiile din Bucureşti au fost peste 100 de accidente grave, iar graba şi neatenţia şoferilor au făcut nouă victime. "Statisticile spun că vinovaţi sunt pe de-o parte conducătorii auto care nu au respectat regulile de circulaţie şi nu au redus viteza corespunzător, dar - fără să le găsim circumstanţe - nici nu au fost averizaţi că urmează o trecere de pietoni", spune Aurel Moraru, specialist siguranţă rutieră.

Acesta este motivul pentru care 149 de treceri de pietoni nesemaforizate din Capitală vor fi marcate cu senzori şi leduri montate în asfalt. "Există regula celor 3 secunde: din momentul în care a observat un obstacol, pietonul, la 50 de kilometri viteza de croazieră, de rulare în localitate, îi trebuie 3 secunde şi vreo 30 de metri ca să oprească", explică Aurel Moraru.

Primăria Capitalei va semnaliza luminos trecerile nesemaforizate

Protectul a fost aprobat ieri de Primăria Capitalei şi urmează să fie implementat în următorul an. "Ar ajuta foarte mult să fie mai vizibile trecerile de pietoni. Natenţia oamenilor cauzează cele mai multe accidente", crede un şofer. Cu aproape 1.500 de victime anual, România e pe primul loc în Uniunea Europeană în topul accidentelor rutiere grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Intersecţia din Bucureşti unde accidentele se ţin lanţ. Soluţia primăriei ca şoferii să aplice "regula de 3 secunde", salvatoare de vieţi