Antena Meniu Search
x

Video Topul negru al accidentelor rutiere: 5,6% din persoanele rănite au murit pe şoselele din România

Bucureşti, Iaşi şi Prahova se află în topul negru al accidentelor rutiere. Una dintre cele mai importante cauze - starea deplorabilă în care sunt şoselele patriei.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 02.06.2021, 08:42

Vezi și

Cele mai multe accidente rutiere s-au înregistrat din nefericire în București și în județele Iași și Prahova, anul trecut, arată statisticile recente. O explicație in Moldova, dar și pentru întreaga țară, pentru accidente ar putea fi tocmai lipsa. Autostrăzilor. 

România a ocupat un loc fruntaş într-un top trist, cel al accidentelor rutiere mortale. În anul 2020, considerat un an al pandemiei, statul român s-a aflat pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de mortalitate în incidentele auto.

Bucureşti, Iași și Prahova, în topul judeţelor cu cele mai multe accidente

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, cele mai multe accidente rutiere s-au înregistrat în Bucureşti, Iași și Prahova. În ceea ce priveşte intervalul orar cel mai periculos a fost sealat 17:00-19:00. Peste 62 la sută din totalul persoanelor ranite aveau peste 30 ani.

În anul 2020, la nivel național s-au înregistrat ​nu mai puţin de 22.836 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale grave. În cele aproximativ 23 de mii de evenimente nefericire s-au înregistrat 29.571 de persoane rănite, iar 5,6% dintre acestea au murit.

După momentul producerii, ponderi mai mari ale numărului de accidente s-au înregistrat în luna august (11,5% din total), luna septembrie (11%) şi luna iulie (10,8%).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Topul negru al accidentelor rutiere: 5,6% din persoanele rănite au murit pe şoselele din România