Antena Meniu Search
x

SCANDAL CU GURU, la liceul Xenopol din Capitală: "Se făceau declaraţii de dragoste unui... măr!"

În Colegiul Economic AD Xenopol din Bucureşti se predă o materie care n-are legătură cu programa şcolară. Un fost revoluţionar devenit guru îşi învaţă adepţii cum să facă declaraţii de dragoste unui măr, să intre în contact cu energiile divine şi să se vindece, astfel, de toate bolile. Sub umbrela unor cursuri de dezvoltare personală, directorul şcolii a permis unei fundaţii să înfiinţeze o şcoală spirituală ce promite, contra unor sume de bani, vindecare cu puterea minţii şi a sfinţilor.Reporterii Observator au pătruns în tainele ştiinţei inforenergetice, iar în urma celor sesizate de noi, Inspectoratul Şcolar cere o anchetă, iar Ministrul Educaţiei aşteaptă la rândul lui explicaţii.

Vezi și

În Colegiul Economic AD Xenopol din Bucureşti se predă o materie care n-are legătură cu programa şcolară. Un fost revoluţionar devenit guru îşi învaţă adepţii cum să facă declaraţii de dragoste unui măr, să intre în contact cu energiile divine şi să se vindece, astfel, de toate bolile. Sub umbrela unor cursuri de dezvoltare personală, directorul şcolii a permis unei fundaţii să înfiinţeze o şcoală spirituală ce promite, contra unor sume de bani, vindecare cu puterea minţii şi a sfinţilor. Reporterii Observator au pătruns în tainele ştiinţei inforenergetice, iar în urma celor sesizate de noi, Inspectoratul Şcolar cere o anchetă, iar Ministrul Educaţiei aşteaptă la rândul lui explicaţii.

"Se făceau declaraţii de dragoste unui măr, ceea ce m-a şocat, cică a văzut la profesorul. Bine, mărim biocâmpurile! Este o şcoală cu Dumnezeu!", spune secretara şcolii. O şcoală în care eşti învăţat că poţi să îţi rezolvi orice problemă dacă-i declari dragostea unui... măr. 

Şi, aşa cum spune şi secretara, Dumnezeu pare să aibă multă treabă aici. Instituţia spirituală obscură funcţionează în incinta unuia dintre cele mai mari licee din Capitală, Colegiul Economic A.D. Xenopol. Ilegal.

"În instituțiile de învățământ (...) sunt interzise activitățile (...) care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor (...) precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.", spune Legea educaţiei naţionale 1/2011, art. 7, alin. 1.

Pe acelaşi subiect

La Colegiul Xenopol, elevii, profesorii sau orice om de pe stradă poate studia ştiinţa inforenergetică. Mai exact, o practică prin care se măsoară energiile corpului şi a obiectelor din jur, se crează legături între mireni şi sfinţii din Scripturi, care te lecuiesc de orice boală. Un cult inventat de Claudian Dumitriu, cunoscut pentru implicarea sa la Revoluţia din 89.

Succesul pentru Dumitriu a venit ceva mai târziu. Deşi a inventat inforenergetica încă din 87, abia după anii 2000 a adunat mii adepţi. Peste 30.000, după cum scrie pe propriul site. Ţine mai nou cursuri în liceu. 

În interiorul Colegiului Economic A D Xenopol puţine sunt persoanele care ştiu de existenţa şcolii spirituale. Mai exact, directorul instituţiei şi soţia celui care a inventat ştiinţa inforenergetică, o doamnă pe care am găsit-o în unitatea de învăţământ însă despre care nu ştim până acum ce calitate are.

La soţia gurului, care acţionează ca un intermediar, am ajuns îndrumaţi chiar de către directorul colegiului Xenopol.

Apoi într-un birou din incinta liceului descoperi că vindecarea de orice... e pe bani.

Cursurile se fac în trei etape de câte o lună. După ce parcurge toate gradele studentul se poate autovindeca de orice boală, susţin adepţii, inclusiv de cele pentru care doctorii nu au leac. Despre tot ce se întâmplă în spatele uşilor liceului Xenopol, în sala de clasă divină, am vrut să-l întrebăm chiar pe domnul Dumitriu. 

Am încercat să cerem explicaţii, oficiale de această dată de la reprezentantul şcolii spirituale care funcţionează în incinta liceului, însă nimeni n-a mai răspuns la telefon.

Explicaţii au cerut şi şefii din Educaţie directorului liceului, care a recunoscut că a închiriat fără să anunţe pe nimeni câteva săli de clasă, dar nu pentru activităţi cu sfinţi şi energii divine ci pentru cursuri de dezvoltare profesională. În schimb, fundaţia lui Claudian Dumitriu ar fi consiliat elevii şi profesorii din şcoală.

Ancheta de la Colegiul A.D. Xenopol s-ar putea lăsa, spun oficialii din Educaţie, şi cu demiterea directorului liceului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » SCANDAL CU GURU, la liceul Xenopol din Capitală: "Se făceau declaraţii de dragoste unui... măr!"