Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au făcut ravagii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Apa de pe versanţi a blocat DN1

Un om a fost ucis de o viitură puternică, în judeţul Prahova. Pompierii l-au găsit mort după mai bine de o oră de căutări. Tot aici, apele coborâte de pe versanţi au blocat drumul spre munte, în apropiere de Comarnic. Şoferii au stat pe loc zeci de minute. Iar în judeţul Dâmboviţa, ploaia a creat probleme tot pe un drum naţional şi a inundat mai multe gospodării.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 10:59

Vezi și

Bărbatul de 65 de ani a fost găsit fără suflare la o oră după ce s-a dat alerta la 112. O viitură puternică l-a luat pe sus ieri după-amiază. Apele învolburate l-au purtat, mai bine de o oră, pe o distanţă de câţiva kilometri. 

Şi tot în judeţul Prahova, ploaia abundentă le-a creat probleme şoferilor care mergeau spre munte. Apa de pe versanţi a blocat Drumul Naţional 1. 

Adrian Plăcintă, Poliţia Rutieră Prahova: Partea carosabilă a fost inundată şi, din cauza aluviunilor, s-a format un ambuteiaj. 

Şoferii au înaintat destul de greu în această zonă. Până când situaţia a fost remediată, cozile de maşini s-au întins chiar şi pe cinci kilometri. 

Reporter: Greu? 

Şofer: Foarte greu. Am stat pe loc o oră. 

Şofer: Ne resemnăm, n-ai ce să faci, contra naturii nu te pui. De la Bucureşti şi până aici am venit într-un potop de ploaie. 

Un potop s-a abătut şi asupra judeţului Dâmboviţa, aflat sub cod portocaliu până aseară, la ora 21. 

Bizgu Dănuţ, director Apele Române Dâmboviţa: De când sunt director la Apele Române, cea mai mare apă pe care am văzut-o de la barajul de la Pucioasa spre Târgovişte. Aproape 400 m cubi pe secundă. 

Mai multe râuri s-au umfat şi au ieşit din matcă. Apa şi-a croit drum prin numeroase localităţi şi a inundat zeci de gospodării, dar şi Drumul Naţional 7, în apropiere de Pucioasa. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații în 16 județe, pînă astăzi după-amiază. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Inundaţiile au făcut ravagii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Apa de pe versanţi a blocat DN1