Antena Meniu Search
x

Inundațiile au făcut ravagii în țară. Două femei au murit în urma furiei apelor, iar sute de oameni au fost evacuați

A fost prăpăd în cinci judeţe din ţară vizate de codul roşu de ploi puternice. Transilvania şi Moldova au fost lovite de inundaţii cum nu s-au mai văzut de ani de zile.

Vezi și

A fost prăpăd în cinci judeţe din ţară vizate de codul roşu de ploi puternice. Transilvania şi Moldova au fost lovite de inundaţii cum nu s-au mai văzut de ani de zile.

Zeci de locuinţe din şapte localităţi au fost inundate, în judeţul Braşov, în urma ploilor abundente. În Săcele, apele scurse de pe versanţi au măturat totul în cale. Bolovani şi trunchiuri de copaci au îngropat cu totul oraşul în care locuiesc peste 30 de mii de oameni.

Vorbim de zeci de localităţi afectate şi sute de oameni evacuaţi de urgenţă din calea apelor.

Pompierii, jandarmii şi armata au fost în alertă, însă viiturile au făcut trei victime.

O bătrână a murit strivită sub tavanul prăbuşit al casei sale, la Botoşani. O alta, din Vrancea, a fost găsită fără viaţă lângă pârâul unde fusese văzută ultima oară, iar în Argeş un bărbat a fost luat de ape cu tot cu calul său.

Mai multe drumuri naţionale, judeţene şi comunale au fost blocate. Viitura a săpat în terasamentul şoselei ce face legătura între Târgu Secuiesc şi Cozmeni, un sens de mers fiind pur şi simplu distrus.

Judeţul Covasna a fost şi el lovit crunt de viituri. Apele învolburate au creat o breşă în digul râului Tărlung. Iar 30 de gospodării din localitatea Lunca Mărcuşului au fost evacuate, fiind în pericol de a fi inundate.

Pe lângă furia naturii, salvatorii au avut de luptat şi cu îndărătnicirea oamenilor. Aceştia s-au lăsat cu greu convinşi să-şi lase în urmă agoniseala.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a coordonat misiunile de salvare din teren.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La o bunică de 81 de ani din Botoşani, salvatorii au ajuns prea târziu. Sub presiunea apei, tavanul casei s-a prăbuşit peste ea. Iar o femeie de 70 de ani din comuna Poiana Cristei, Vrancea, care dispăruse vineri seara, a fost găsită fără viaţă la un kilometru în amonte de pârâul Brezoi, unde fusese văzută ultima dată.

Peste o sută de localităţi din 19 judeţe au fost afectate de inundaţii. Angajaţii Ministerului de Interne au salvat peste 760 de persoane aflate în sitauţii de risc. Pagubele nu pot fi evaluate încă, însă vorbim de peste 250 de case, 600 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional şi 3 tronsoane de cale ferată afectate. Return to index of stories...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Inundațiile au făcut ravagii în țară. Două femei au murit în urma furiei apelor, iar sute de oameni au fost evacuați