Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Cum comentează Liviu Dragnea războiul dintre Palate

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă şi a redeschis oficial războiul între palate. Şeful statului o acuză că nu face faţă funcţiei de prim-ministru, după o săptămână de tensiuni.

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă şi a redeschis oficial războiul între palate. Şeful statului o acuză că nu face faţă funcţiei de prim-ministru, după o săptămână de tensiuni.

Abia întoarsă dintr-o vizită neanunţată în Israel, Dăncilă nu a comentat în niciun fel acuzaţiile. Şi a refuzat să meargă la palatul Cotroceni, pentru a discuta despre conflictul dintre Guvern şi BNR. În schimb, Opoziţia se pregăteşte să răstoarne Guvernul prin moţiune de cenzură. Criza politică se transformă rapid în una economică: leul s-a prăbuşit după anunţul preşedintelui.

După doar trei luni de mandat, şeful statului nu mai are încredere în prima femeie-premier de la Palatul Victoria. 

Klaus Iohannis: "Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid."

Anunţul a venit la scurt timp de la refuzul Vioricăi Dăncilă de a merge la întâlnirea cu preşedintele Iohannis. Astăzi, cei doi ar fi trebuit să poarte o discuţie despre relaţia dintre Guvern şi Banca Naţională a României, în contextul unei inflaţii crescute şi a unui nou val de scumpiri.

"BNR nu poate fi acaparat politic de PSD", a spus preşedintele, care a ieşit la rampă şi cu o altă acuzaţie. Premierul a făcut o vizită oficială în Israel, fără acceptul său. 

Chemat la DNA, în dosarul TelDrum, şeful PSD, Liviu Dragnea, a comentat acuzaţiile. 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "La cine trebuie sa cerem voia sa parasim tara? Eu credeam ca dupa Revolutie s-a inchis interdictia asta. Guvernul e responsabil de politica externa. Uitati-va bine in Constitutie!"

Viorica Dăncilă nu a comentat cererea preşedintelui de a demisiona. În schimb, surse guvernamentale au explicat că premierul nu a mers la Cotroceni, deoarece şeful statului ar fi generat artificial motive de tensiune între Palate. 

Războiul dintre palate, în care a fost atrasă şi Banca Naţională a României, a dus imediat la deprecierea puternică a leului în faţa euro. Iar efectele le vom simţi cu toţii. Românii care s-au împrumutat la bănci sunt cei mai afectaţi. 

Acuzaţiile preşedintelui au deschis în Opoziţie discuţiile despre schimbarea Guvernului. 

Constitutia Romaniei spune clar care sunt cele doua optiuni pe care premierul le are pentru renuntarea la functie. Demisia sau demiterea in urma unei motiuni de cenzura. Pentru retragerea increderii acordata de Parlament Guvernului este nevoie de votul majoritatii senatorilor si deputatilor. 

Viorica Dăncilă, premierul României: "Eu mi-am propus sa duc acest mandat trei ani de zile, impreuna cu ministrii, deci nu pot sa vorbesc despre o inlocuire."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Preşedintele Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Cum comentează Liviu Dragnea războiul dintre Palate