Antena Meniu Search
x

Primarul comunei Deveselu a murit răpus de coronavirus. Ion Aliman avea 56 de ani

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, a murit răpus de coronavirus. Ion Aliman a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 la începutul lunii septembrie, după mai multe zile de „răceală”.

De Ana Maria Ghiarasim la 17.09.2020, 09:33
Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, a murit răpus de coronavirus
Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, a murit răpus de coronavirus - gazetapublica.ro
  • Ion Aliman a avut simptome de răceală și a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 la începutul lunii septembrie.
  • Ion Aliman a fost internat la Spitalul Municipal Caracal și transferat ulterior la Spitalul Colentina din Capitală.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Ion Aliman a murit la Spitalul Colentina, unde fusese transferat de la Caracal în urma unor complicaţii după infectarea cu virusului Sars-Cov2.

Acesta avea antecedente medicale, făcuse transplant renal şi avea diabet. Apropiaţii primarului spun că după ce i s-au făcut toate analizele, el a aflat că suferă şi de hepatită.

„Nu dormeam mai mult de 5 minute, transpiram”

După confirmarea diagnosticului, Ion Aliman a povestit pentru adevarul.ro că a început să aibă simptome de răceală într-un weekend și, pentru că nu se simțea în stare să meargă la primărie, și-a luat concediu o săptămână.

„Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când „te prinde curentul“. Duminică am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit, să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a... Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine“, declara Aliman.

Primarul spunea atunci că nu s-a gândit niciun moment că ar putea fi COVID-19. 

„Nici pomeneală, dar l-am făcut (n.r. - testul) să-mi ies din păreri, cu toate că era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură. Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1-37,2 . Am mers şi mi-am făcut testul miercuri, a ieşit rezultatul aseară şi uitaţi-mă la spital“, spunea la acea vreme Ion Aliman.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primarul comunei Deveselu a murit răpus de coronavirus. Ion Aliman avea 56 de ani