Antena Meniu Search
x

Ion Ţiriac vrea să dea în judecată Banca Naţională, pentru a reda sportului de performanţă Arenele BNR

Ion Ţiriac şi Ilie Năstase joacă din nou la dublu într-o finală. Nu de tenis, ci una împotriva Băncii Naţionale a României.

Vezi și

Ion Ţiriac şi Ilie Năstase joacă din nou la dublu într-o finală. Nu de tenis, ci una împotriva Băncii Naţionale a României. Miza o reprezintă Baza sportivă Progresul, pe care BNR o are în proprietate în centrul Capitalei. Foştii tenismeni spun că singura arenă de tenis omologată ATP, aflată în cadrul complexului, a ajuns o ruină sub managementul Băncii. Iar acum Ţiriac vrea să dea în judecată BNR.

Sunt imagini din 1972, când Ţiriac şi Năstase jucau la Bucureşti finala Cupei Davis împotriva Statelor Unite. Arena care găzduia acele meciuri istorice este acum în proprietatea Băncii Naţionale a României. Şi a ajuns o ruină. Ilie Năstase: "Cine joaca tenis acolo? Nişte oameni, copiii sigur nu joacă, nişte oameni cum sunt eu acolo, puţin mai plinuţ aşa, mai cu burtă, ăia joacă. Să nu zic urât pe româneşte, burtoşii!"

Sportivii nu au acces. Pot intra însă cei care au o cunoştinţă la BNR. O dovedeşte şi o filmare cu camera ascunsă făcută la poarta complexului, păzită de jandarmi.

-Pentru tenis cu cine trebuie să vorbesc? Voiam să jucăm şi noi ! +++ 

Pe acelaşi subiect

-Trebuie să cunoaşteţi pe cineva 

-Eu am un prieten care a jucat acum doi ani. 

-Dânsul cum a ajuns de a jucat tenis? Nu a cunoscut pe cineva la...

-Ba da !

-Păi, acea persoană.

Aşadar, un complex sportiv de 17 hectare din centrul Capitalei, singurul de acest fel din România, este folosit drept club exlusivist de angajaţii BNR. În interior sunt 4 terenuri principale şi încă 6 de antrenament, un stadion şi o sală de sport.

Subiectul a ajuns astăzi şi în Comisia Economică, Industrii şi Servicii din Senat. Ion Ţiriac a venit personal să le ceară parlamentarilor o soluţie, pentru ca arenele BNR să fie redate circuitului sportiv: "Acolo ne-am născut, am crescut, acolo am mâncat salam sub tribună, de la fratele lui Năstase, de la Obor, acolo am făcut tot ce trebuia să facem."

Ministrul Tineretului şi Sportului spune că s-a întâlnit cu guvernatorul Mugur Isărescu, însă acesta ar fi cerut o sumă uriaşă pentru a-i ceda complexul: "35 de milioane de euro."

Anul trecut, Ion Ţiriac a vândut în Ungaria licenţa turneului ATP care se ţinea la Bucureşti, tocmai pentru că noi nu avem nicio arenă omologată. Competiţia aducea României între 20 şi 30 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ion Ţiriac vrea să dea în judecată Banca Naţională, pentru a reda sportului de performanţă Arenele BNR