Antena Meniu Search
x

Spitalul Judeţean Ilfov, din nou la control, după noi nereguli descoperite de Ministerul Sănătăţii

Gravide obligate să urce trei etaje până în secţie sau să meargă pe jos spre sala de naşteri, aparatură de milioane de euro care zace nefolosită.

Vezi și

Gravide obligate să urce trei etaje până în secţie sau să meargă pe jos spre sala de naşteri, aparatură de milioane de euro care zace nefolosită şi pacienţi nevoiţi să aştepte ore în şir pentru consultaţii. Sunt doar câteva dintre neregulile de la Spitalul Judeţean Ilfov, verificate în aceste zile de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. După controlul de anul trecut, inspectorii au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Pentru o gravidă, să ajungă în secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov, este ca şi cum ar urca pe munte. Un drum lung, pe lângă zeci de pacienţi care aşteaptă chiar şi pe trepte. Apoi, un alt hop. Depinde pe cine cunoşti. 

Înregistrarea este făcută de una dintre paciente. Şi confirmată de angajaţi ai spitalului: "Gravida parcurge un drum lung, de aproximativ 15-20 de minute. Prin Secţia de Ortopedie, apoi prin blocul operator, prin holul spitalului, apoi urcă pe scări două etaje, până la Corpul E, unde este situată sala de naşteri. Punând astfel viaţa mamei şi a copilului în pericol."

În faţa camerei, reprezentanţii secţiei de Ginecologie se încurcă în explicaţii. Tarig Massawi şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie, SCJU Ilfov: "Avem o platformă specială, un lift pentru transportul gravidei. Păi liftul nu este funcţional cât e renovare."

Pe acelaşi subiect

Asta nu i-ar fi ajutat pe pacienţi. Această bunică a fost nevoită să-şi tragă sufletul până să ajungă la medic: "Ce bine să-mi mai facă la 82 de ani? Nu vedeţi că nici piciorul, nici picioarele nu mai mă duc?"

Nu este singura neregulă sesizată către autorităţi. Un aparat de peste un milion de euro, care poate identifica tumori în stadiu incipient, încă nu este folosit de pacienţi. De vină, spun cei din spital, este birocraţia. Doi ani ar fi durat obţinerea autorizaţiei. Acum medicii se străduiesc să găsească pacienţi. Lucian Stanciu şeful Secţiei de Ortopedie, SCJU Ilfov: "Nu îl folosim încă sau îl vom folosi doar atunci când vom avea un grup de pacienţi."

Inspectorii de la minister încă sunt în spital. A treia oară, în ultimii doi ani. Vor să afle de ce problemele nu au fost rezolvate până acum. Alina Ivanovici director de îngrijiri, SCJU Ilfov: "Renovarea nu e o matematică. Dacă vrem să facem ceva de calitate... Dar dacă renovarea ar fi o matematică, mi-aş lua un caiet de matematică şi aş socoti doi plus doi."

În luna decembrie a anului trecut, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii sesiza DNA, după ce a descoperit nereguli privind anumite contracte. Prejudiciul se ridică la aproape 200 de mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Spitalul Judeţean Ilfov, din nou la control, după noi nereguli descoperite de Ministerul Sănătăţii