Antena Meniu Search
x

Ionuţ Dolănescu vrea să renunțe la moștenire

Cu o condiţie: să primească doar casa tatălui său. E casa pentru care cei doi fii ai artistului se războiesc prin tribunale. Şi pe care, spune Ionuț, vrea cu orice preţ să o transforme în muzeu.

Vezi și

De câte ori se întoarce în casa din strada Caimatei, pe Ionuţ Dolănescu îl năpădesc de amintirile. E casa unde a crescut, casa în care a învăţat să cânte.

Alături de tatăl său, care a trăit aici mai bine de 30 de ani.

Azi, Ionuţ Dolănescu le-a deschis uşa locuinţei lui de suflet şi reporterilor Observator.

Casa e plină de amintiri. De fotografii, afişe de la concerte şi tablouri. O mărturie despre viaţa unui artist care a trăit înconjurat de sute de prieteni.

"Multi foarte multi dintre actori romani au pasit pragul acestei case. Daca ar fi trait ar fi facut o superpetrecere", spune Ionuț Dolănescu.

Se fac însă cinci ani de când Ion Dolănescu nu mai este. În urma lui, a rămas o colecţie impresionantă de cântece şi de amintiri. Şi casa, pe care, acum, cei doi fii ai săi se luptă.

"Pentru mine are o insemnatate sentimentala enormă. Eu i am propus lui dragos sa ia toate celelalte adica aceasta casa de la sinaia cu 2000 de metri patrati terenurile de la turani si de la butimanu si sa mi lase mie aceasta casa a copilariei mele"

Ar vrea să o transforme în muzeu. Casa memorială Ion Dolănescu, pentru ca toţi cei care l-au iubit pe tatăl său să-i poată ţine amintirea vie. În ea, totul e intact. Aşa cum era pe vremea când artistul trăia.

Nu mi-am permis să fac ordine, curăţenie în această casă, până nu se ştie ce se va întâmpla cu ea.

Soarta casei din strada Caimatei e încă incertă. Ca să renunţe la proces, Dragoş cere şi 350 de mii de euro, pe lângă oferta făcută de Ionuţ.

"Eu imi doresc sa pastrez tot ceea ce a lasat Ion Dolanescu. Am fost foarte apropiat de tata. Mi-a fost şi tată, şi mamă".

Ştie că viaţa merge mai departe, dar are un regret.

"Regret nespus ca n a reusit sa o cunoasca pe Ioana Maria care are ochii tatalui meu. Imi pare rau ca tata nu a apucat s-o cunoasca plange"

Iar nepoţii nu au moştenit numai fizicul bunicului, ci şi talentul.

Tocmai de aceea, întreaga familie şi prietenii lui Ion Dolănescu se vor reuni pe 26 ianuarie, la un concert dedicat memoriei marelui artist. Anul viitor Ion Dolănescu ar fi împlinit 70 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Ionuţ Dolănescu vrea să renunțe la moștenire