Antena Meniu Search
x

Ipoteze noi în cazul economistului chilian Rafael Garay

Telenovela anului în Chile şi-a mai consumat un episod ieri, în România. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ajuns Rafael Garay, chilianul acuzat că a fugit din ţară cu banii conaţionalilor.

Vezi și

Telenovela anului în Chile şi-a mai consumat un episod ieri, în România. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ajuns Rafael Garay, chilianul acuzat că a fugit din ţară cu banii conaţionalilor.

Afaceristul a bătut drumul de la Braşov, acolo unde este arestat la domiciliu, cu gândul de a-i convinge pe judecători să fie un om liber. Nu i-a ieşit. Tot timpul, chilianul a fost însoţit de jurnalişti străini.

Primul care a vorbit în faţa instanţei a fost avocatul apărării, care a spus că nu se îndeplinesc cerinţele pentru ca arestul la domiciliu să continue. Prin Skype, telefon, sau e-mail, jurnalişti din toată lumea transmit aceeaşi ştire. Rafael Garay a ajuns astăzi la Curtea Supremă. Însoţit de avocat, afaceristul chilian s-a îndreptat spre sala de judecată. Nu doar că va trebui să convingă instanţa să nu fie arestat preventiv. Trebuie să explice de ce nu poate fi nici extrădat.

Afaceristul chilian ar fi jucat cartea bolnavului de cancer la creier. S-a folosit de acest pretext pentru a fugi din Chile, la tratament. Iar cei care apelaseră la fondul de investiţii iniţiat de Garay, au fost asiguraţi printr-un e-mail că îşi vor primi banii. În România ar fi ajuns astă vară. La iubita lui din Harghita. S-ar fi cunoscut în Spania. Odată logodiţi, cei doi urmau să se căsătorească. Mariana este jurnalist spaniol. A venit în România în urmă cu trei săptămâni, înainte ca Rafael Garay să fie reţinut. Este primul jurnalist care a vorbit cu părinţii iubitei chilianului.

După opt ore de deliberari, instanţa s-a pronunţat. Rafael Garay rămâne în arest la domiciliu. Propunerea de extrădare urmează să fie judecată la un alt termen. Pentru asta, trebuie să se stabilească dacă fuga lui Rafael Garay poate fi încadrată drept act de corupţie, ori infracţiune transfrontalieră. Cazul chilianului este, însă, departe de final. Mâine, la Curtea de Apel Braşov, magistraţii vor trebui să decidă dacă Rafael Garay rămâne în continuare în arest la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ipoteze noi în cazul economistului chilian Rafael Garay