Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie, slujbă cu 100 de oameni în biserică, deşi Constanţa e în carantină

Prima zi de Crăciun i-a apropiat pe credincioşi în Constanţa, la slujba oficiată de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Episcopul Tomisului! Biserica a devenit neîncăpătoare pentru enoriaşii care au intrat în lăcaşul de cult. Asta în condiţiile în care Constanţa continuă să fie în carantină până la finalul anului.

Vezi și
  • Poliţia nu a intervenit la slujba ÎPS Teodosie

IPS Teodosie episcopul Tomisului: Hristos vă va da putere să nu vă temeţi, nici de boală, nici de orice altă ameninţare, şi Hristos ne-a spus tuturor: Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea! Cu Hristos veţi birui şi boală şi toate cele care sunt acum înfricoşări pentru cei necredincioşi.

Iar credincioşii au ascultat îndemnul, pentru că peste 300 de oameni au asistat la slujba de Crăciun pe care a oficiat-o Înaltpreasfinţitul Teodosie în prima zi de Crăciun. Iar aproximativ 100 de enoriaşi au intrat în biserică. 

pr. Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Nu putem să dăm din birouri calde, decizii pe spaţii reci, să trimitem pe alţii în frig. 

Poliţia nu a intervenit la slujba ÎPS Teodosie

Totuşi, doi poliţişti au aruncat priviri timide în biserică, dar nu au intervenit. 

Tânără: Recunosc că am fost surprinsă să văd că este biserica plină. Dar mă bucur că m-a ajutat Dumnezeu să fiu şi eu prezentă astăzi aici. 11.40

Bărbat: Am încercat să respectăm toate regulile, adică am stat separaţi între noi. 2 metri, în fine. În ceea ce priveşte pandemia. În biserică te întăreşti sufleteşte. Îţi îndepărtezi teama, frica, psihoza pandemiei! 

IPS Teodosie episcopul Tomisului: Vă dorim să aveţi un Crăciun cu bucurie, să trăiţi sărbătorile şi dumneavoastră la casa dumneavoastră, căci cine n-are Crăciun, n-are pe Dumnezeu şi cine n-are pe Dumnezeu e orfan. 

Însă, când vine vorba despre vaccinul anticoronavirus, Înalt Presfinţitul Teodosie evită să se pronunţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie, slujbă cu 100 de oameni în biserică, deşi Constanţa e în carantină