Antena Meniu Search
x

Riscurile operațiilor la stomac. Israela Vodovoz, ucisă de un inel gastric montat în urmă cu aproape 20 de ani

Un inel gastric montat în urmă cu aproape 20 de ani a ucis-o pe Israela Vodovoz. Dispozitivul s-a rupt şi i-a provocat o hemoragie internă

Vezi și

Un inel gastric montat în urmă cu aproape 20 de ani a ucis-o pe Israela Vodovoz. Dispozitivul s-a rupt şi i-a provocat o hemoragie internă, arată raportul medicilor legişti după autopsie. Potrivit unor surse din anchetă, fosta dansatoare nu ar fi respectat indicaţiile medicilor după operaţie.

Astmul şi organismul slăbit au ţinut-o departe de ochii lumii. Dar nu au ucis-o. Autopsia a arătat o complicaţie rară şi extrem de gravă a unei operaţii pe care fosta balerină a făcut-o în anul 1999.

Medicii legiști au stabilit dr ce a murit israela vodovoz aici in apt ei din București: hemoragie interna provocată de ruperea inelului gastric. Se pare ca femeia de afaceri nu a respectat indicațiile terapeutice impuse de o astfel de intervenție.

Israela slăbise aproape 100 de kilograme după intervenţia chirurgicală. Ca să se ferească de riscuri, ar fi trebuit să ţină pentru tot restul vieţii un regim alimentar sever. Mesele regulate şi mişcarea sunt obligatorii pentru pacienţii care au un inel gastric.

În ultimii ani, operaţia de montare a inelului gastric a cucerit şi piaţa din România. Deşi, teoretic, se face doar în cazurile de obezitate severă, multe femei apelază la bisturiu chiar şi la primul eşec al unei diete alimentare. Dar pe cât de uluitoare e transformarea, pe atât e de periculoasă. Iar riscurile sunt multe. În primul rând, niciun dispozitiv nu rezistă mai mult de opt ani dacă nu e înlocuit. 

Şi Nicoleta Voica a slăbit aproape 60 de kilograme după o operaţie de micşorare a stomacului. Deşi diferită faţă de inelul gastric, procedura impune aceleaşi restricţii alimentare. 

Israela Vodovoz va fi înmormântată în Israel. Trupul neînsufleţit al femeii de afaceri va fi transportat cu un avion. Repatrierea ajunge să coste 5.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Riscurile operațiilor la stomac. Israela Vodovoz, ucisă de un inel gastric montat în urmă cu aproape 20 de ani