Antena Meniu Search
x

Un jandarm din Oradea a pus la punct o grupare specializată în trafic de droguri. Bărbatul alimenta cu etnobotanice traficanţii din Bihor

Poliţiştii din Oradea au făcut 13 percheziţii domiciliare şi au organizat un flagrant în vederea destructurării unei grupări specializate în trafic de droguri.

Poliţiştii din Oradea au făcut, miercuri, 13 percheziţii domiciliare şi au organizat un flagrant în vederea destructurării unei grupări specializate în trafic de droguri şi substanţe psihoactive, inițiată de un jandarm.

În urma operațiunii DIICOT Oradea, jandarmul Dan Marius Mendea (31 ani), care furniza etnobotanice traficanţilor de droguri din judeţ, şi orădeanul Toth Şandor, un bărbat de 40 de ani prins în flagrant marţi, în timp ce vindea 50 pastile ecstasyt, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Din grupul infracţional fac parte 20 de persoane, dintre care 16 sunt audiate, miercuri, de  procurori.

”În urma probatoriului, au fost reţinute două persoane, respectiv bărbatul de 40 de ani prins în flagrant delict şi un altul, de 30 de ani, din Oradea, membru al grupului infracţional organizat, care urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 25.489 de lei, 7.330 de euro, 2.720 de dolari americani, 41.500 de forinţi şi 80 de lire sterline. 

În perioada 2017 – martie, grupul infracţional organizat ar fi procurat şi distribuit substanţe psihoactive sub formă de pulbere pentru stropit, cât şi sub formă de materie vegetală preparată, către mai mulţi consumatori de astfel de substanţe din Oradea.

Potrivit anchetatorilor, grupul a fost inițat de jandarmul Mendea, din cadrul IJJ Bihor, care a fost principalul furnizor de substanţe psihoactive, pe care le-a comercializat atât en-gros, sub formă de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată, către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza municipiului Oradea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un jandarm din Oradea a pus la punct o grupare specializată în trafic de droguri. Bărbatul alimenta cu etnobotanice traficanţii din Bihor