Antena Meniu Search
x

Joacă printre meșteșuguri, în tabara de vară de la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca

O tabără de vară poate fi prilejul perfect pentru copii să îşi facă noi prieteni, să devină mai responsabili, dar mai ales să îşi descopere pasiunile şi să înveţe diferite meşteşuguri.

De Redactia Observator la 09.07.2019, 17:31
Vezi și

O tabără de vară poate fi prilejul perfect pentru copii să îşi facă noi prieteni, să devină mai responsabili, dar mai ales să îşi descopere pasiunile şi să înveţe diferite meşteşuguri. Reprezentanţii Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca organizează anual, timp de o lună, mai multe ateliere de creaţie în curtea instituţiei pentru toţi prichindeii.

În fiecare zi, de cum sunt lăsaţi de părinţi la Muzeul Etnografic, copiii îşi aleg ce fac în ziua respectivă. Fie merg la atelierul de pictură, fie la cel de mărgele sau de ţesături.

Şi băieţii sunt pricepuţi şi dau dovadă de răbdare când vine vorba să creeze o brăţară din mărgele.

Anca Mocan: Învaţă destul de repede modele pentru că au venit şi anii trecuţi. Şi începem de la modele destul de simple norişori, floricele, continuăm cu zig zag. 

Cei mai mulţi copii să grăbesc să ajungă la atelierul de pictură, unde învaţă să picteze icoane pe sticlă.

Maria Tonca: Ei ne dau tonul în ce ritm pictăm. Dacă au chef să se joace îi lăsăm să se şi joace şi pictăm după.

Pentru părinţi, taberele organizate în perioada verii sunt ideale. Pentru că aşa îşi pot lăsa copiii pe mâini sigure, cât timp sunt la serviciu.

Mamă: Le place să picteze icoane, sunt nişte activităţi pe care nu le facem în mod obişnuit acasă şi nici în altă parte şi vin în fiecare zi cu plăcere

Tabăra de meşteşuguri este organizată în fiecare vară de aproape 20 de ani. Ea ţine până la sfârşitul lunii iulie şi costă 30 de lei pe zi, de copil.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Joacă printre meșteșuguri, în tabara de vară de la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca