Antena Meniu Search
x

Jocul video care reînvie România anilor '90

Câţi dintre dumneavoastră îşi amintesc de televizoarele cu tub, de peştele din sticlă aşezat pe un mileu, de ceasul auriu lipit de perete? Dacă le-ați uitat sau nici nu aţi prins acea perioadă, trebuie doar să intraţi într-un joc. Mai mulţi programatori români au creat un joc a cărei acţiune se petrece în România anilor 90, înainte ca internetul să ajungă  în casele tuturor.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 07.09.2020, 00:23

Vezi și
  • O variantă a jocului va fi gata până la finalul lui 2020.
  • La jocul video au lucrat şi programatori britanici.

Imaginile sunt familiare pentru mulţi dintre noi. Suntem în România anului 1994, când internetul pe scară largă încă era un vis. Călătorim în timp cu ajutorul unei echipe de gameri români care ne arată cum era viaţa românilor înainte de World Wide Web.

La finalul jocului, când fiecare obţine ce şi-a dorit, personajul principal poate în final să vadă un episod din cel mai popular serial la acea vreme: Beverly Hills.

O variantă a jocului va fi gata până la finalul anului. Creatorii jocului se gândesc şi la alte simboluri ale anilor 90 pe care să le aducă la viaţă cu ajutorul calculatorului.

Adrian Cârciova, designer: Sa dai un telefon trebuia sa ai agenda la tine, trebuia sa ai numarul si adresa scrise, trebuia sa suni prin telefonista. Trebuia sa ai fise. Procesul era cumva mult mai complicat.

Mona Bozdog, creator joc: Toti am trait in apartamentele de dinainte de 89, toata echipa, avem referintele astea destul de intiparite

Varianta de test a jocului a fost gata într-o singură lună, iar la ea au lucrat inclusiv programatori din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Jocul video care reînvie România anilor '90