Antena Meniu Search
x

Jocurile de noroc pot deveni...mortale

Specialiştii vorbesc tot mai des despre pericolul ce se ascunde în spatele jocurilor de noroc. Odată instalată dependenţa încep să apară şi laturile negative.

Specialiştii vorbesc tot mai des despre pericolul ce se ascunde în spatele jocurilor de noroc. Odată instalată dependenţa încep să apară şi laturile negative. 

Ludomania este o afecţiune mentală prin care persoana în cauză are o nevoie acută de a risca pierderea unor lucruri valoroase, în speranţa de a se îmbogăţi. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că jocurile de noroc stimulează regiunea cerebrală într-o manieră asemănătoare drogurilor sau alcoolului, provocând chiar probleme serioase atunci când vine vorba despre controlul impulsurilor.

Simptomele care arată o posibilă dependenţă de jocurile de noroc sunt diverse. Cel mai important este preocuparea tot mai intensă pentru astfel de activităţi. Pierderea controlului sau nevoia de a risca sume tot mai mari de bani sunt alte indicii. Sevrajul, minciuna, relaţiile defectuoase sau împrumutul sunt alte elemente ce arată faptul că o persoană suferă de ludomanie. Există cazuri în care cei dependenţi de jocurile de noroc şi-au pierdut casele, averile sau chiar familia. Unii dintre ei au ajuns în stradă, iar alţii s-au sinucis fiindcă nu au putut suporta gândul pierderilor sau al datoriilor.

Tratarea unei astfel de dependenţe este o necesitate. Ludomania este o problemă serioasă ce poate provoca depresie, anxietate sau chiar gânduri suicidale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Jocurile de noroc pot deveni...mortale