Antena Meniu Search
x

Povestea emoţionantă a unui copil înfiat de o familie de americani şi revenit în România prima oară după 26 de ani

Copil fiind, a fost adoptat la 6 ani de un cuplu de americani, dar a sperat toată viaţa să-şi cunoască originile. Şi, în cele din urmă, asta a făcut.

Vezi și

Copil fiind, a fost adoptat la 6 ani de un cuplu de americani, dar a sperat toată viaţa să-şi cunoască originile. Şi, în cele din urmă, asta a făcut. John, tânărul din povestea următoare, a venit acasă în România să-şi îmbrăţişeze fraţii naturali. După 26 de ani. Să-i ascultăm povestea. Una emoţionantă.

Când John Gauthier s-a îmbarcat spre România, în iulie, avea un singur gând. Să îşi cunoscă originile. Fraţii, surorile şi oraşul unde a venit pe lume, cu 32 de ani în urmă. 

La fel ca mii de alţi copii de vârsta lui, John şi-a petrecut primii ani de viaţă într-un orfelinat. Un cuplu din Statele Unite l-a înfiat, după ce a văzut un reportaj la televizor. Mai exact, soţii Gauthier au venit în România în 1991 şi l-au luat cu ei nu doar pe John ci şi un alt băiat. John a rămas însă mereu curios care îi sunt originile. 

David Gauthier, tatal adoptiv a lui John: "Am ştiut mereu că această clipă va veni." Tatăl adoptiv, David a simţit asta. Şi i-a dăruit fiului, cu doi ani în urmă, o scrisoare. Scrisă chiar de mama lui John. "Am deschis-o. Era scrisă în română. Nu ştiu ce scria acolo pentru că am reuşit să traduc doar prima propoziţie şi spunea: "Dragul meu fiu. Atunci când vei citi aceste rânduri vei fi deja adult şi, poate, te vei întreba, cine eşti şi de unde vii. Te rog nu mă judeca pentru că te-am dat. Am vrut să ai o viaţă mai bună decât am avut eu."

Pe acelaşi subiect

Din scrisoare, John a aflat numele mamei. A căutat-o pe facebook şi astfel a aflat că mai are şi alţi fraţi rămaşi în România: "Trebuia pur şi simplu să merg să îi cunosc!"

După ce şi-a cunoscut fraţii şi surorile, John le-a arătat scrisoarea. Cea care a scris-o, nu mai este însă, în viaţă: "M-am gândit mult la clipele pe care le-aş fi putut petrece alături de familia mea. Dar mă mulţumesc cu ce primesc în acest moment şi sunt recunoscător pentru tot."

După călătoria din vară, John a păstrat legătura cu fraţii lui. Şi este hotărât să îi vadă cât de des cu putinţă: "Călătoria m-a ajutat să devin o persoană împlinită. Am simţit că mi-am găsit vocea interioară, că m-am găsit pe mine. Faptul că i-am cunoscut m-a schimbat pentru totdeauna."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Povestea emoţionantă a unui copil înfiat de o familie de americani şi revenit în România prima oară după 26 de ani