Antena Meniu Search
x

Jucăriile contrafăcute, cel mai mare pericol de sărbători

Şi în acest an, părinţii trebuie să verifice de două ori scrisorile către Moş Crăciun. 7.000 de jucării contrafăcute au fost retrase de la vânzare de inspectorii pentru Protecţia Consumatorului din Constanţa. De şapte ori mai ieftine decât originalele, acestea ascund un real pericol pentru cei mici.

de Redactia Observator

la 10.12.2019, 22:20

Vezi și

Şi în acest an, părinţii trebuie să verifice de două ori scrisorile către Moş Crăciun. 7.000 de jucării contrafăcute au fost retrase de la vânzare de inspectorii pentru Protecţia Consumatorului din Constanţa. De şapte ori mai ieftine decât cele originale, acestea ascund un real pericol pentru sănătatea celor mici. Lipsa instrucţiunilor în limba română şi numele asemănătoare cu marile branduri sunt doar câteva capcane întinse de comercianţi mai ales în perioada sărbătorilor.

Este doar unul dintre cele 10 magazine cu probleme care au fost închise de inspectorii pentru Protecţia Consumatorului numai în Constanţa. Preţul este primul indiciu care ar trebui să ne ridice un semn de întrebare. 

De patru zile, inspectorii OPC verifică cele trei bazaruri de pe un bulevard din Constanţa. Au găsit foarte multe nereguli. 7.000 de jucării contrafăcute au fost oprite de la comercializare.

Sunt produse contrafăcute după branduri cunoscute. În magazinele de specialitate, jucăriile originale costă 90 de lei. Adică de trei ori mai mult. Pentru a evita controalele, unii comercianţi încearcă să-şi vândă produsele pe ascuns. 

Deşi pot părea identice, jucăriile contrafăcute ascund pericole uriaşe pentru copii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi în Târgu Jiu, aproape 700 de jucării false, în valoare de 20.000 de lei, au fost confiscate de poliţişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Jucăriile contrafăcute, cel mai mare pericol de sărbători