Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis s-a mutat la Cotroceni

Moment istoric pentru România. Noul preşedinte Klaus Iohannis şi-a depus astăzi jurământul în Parlament. Iar la Cotroceni, Traian Băsescu i-a predat ştafeta puterii. A fost o zi a ceremoniilor emoţionante şi a promisiunilor solemne

Vezi și

Moment istoric pentru România. Noul preşedinte Klaus Iohannis şi-a depus astăzi jurământul în Parlament. Iar la Cotroceni, Traian Băsescu i-a predat ştafeta puterii. A fost o zi a ceremoniilor emoţionante şi a promisiunilor solemne. 

A fost o zi a ceremoniilor emoţionante şi a promisiunilor solemne. De patru ori a răsunat imnul ţării în cele două Palate. Iohannis şi-a pus mâna pe Biblie şi apoi pe inimă şi a rostit primul său discurs ca preşedinte. De azi, românii au, oficial, un nou şef de stat.

Klaus şi Carmen Iohannis au urcat împreună scările Parlamentului, ţinându-se de mână. Înăuntru, aşteptau aproape 700 de parlamentari, ambasadori, magistraţi şi reprezentanţi ai Bisericii. În faţa lor, în şedinţă solemnă, noul preşedinte a făcut jurământul solemn.

A jurat cu mâna dreaptă pe Biblie şi pe Constituţie, puţin după ora douăsprezece. O oră simbolică, într-o zi istorică pentru România. Acum fix 25 de ani, în acelaşi ceas, zeci de mii de români cereau în stradă, în Bucureşti, sfârşitul comunismului şi începutul democraţiei.

Iohannis a ascultat Imnul României cu mâna în dreptul inimii. A primit apoi binecuvântarea Preafericitului Daniel. Din sală, fostul preşedinte Ion Iliescu i-a ascultat discursul. cu ochii închişi.

Şi Emil Constantinescu a participat la şedinţă. Marele absent a fost Traian Băsescu. El l-a aşteptat pe Iohannis la Palat.

În finalul ceremoniei, cei doi preşedinţi au făcut o fotografie. Şi le-au dăruit apoi, primelor doamne, câte un buchet de flori. Carmen Iohannis a primit de la Traian Băsescu trandafiri albi. Klaus Iohannis a ales trandafiri roz pentru doamna Băsescu.

Cuplul Iohannis a rămas la Palatul Cotroceni. Urmează un dineu oficial, apoi cei doi se vor instala, pentru moment, în vila Lac 2, până când Traian Băsescu le va elibera vila oficială Lac 3. De astăzi, pentru următorii cinci ani, România are un nou preşedinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Klaus Iohannis s-a mutat la Cotroceni