Antena Meniu Search
x

Video Povestea Isabelei, fetiţa al cărei viitor depinde de oamenii cu inimă mare. Are nevoie de o operaţie la spate extrem de costisitoare

La 12 ani, Isabela este pasionată de IT şi de pictură. Nu știe deocamdată ce va face când crește. Știe doar că acum vrea să scape de corsetul care îi ține încleștată coloană vertebrală tot mai strâmbă. Și mai știe că, dacă va face operația urgentă la spate, va scăpa de dureri și va purta și ea, ca orice fetiță, rochii. Operația este scumpă, dar Isabela speră să găsească oameni generoşi printre cei care îi află acum povestea.

de Redactia Observator

la 04.06.2023, 13:57

Vezi și

Isabela este față cea mare a soților Grancea. Ea, părinții și surorile mai mici trăiesc în Avrig, județul Sibiu.

Camera fetelor poartă urmele pasiunii Isabelei: pictură

Pentru Isabela, pictură este pasiune și, inconștient, terapie. Copila născută la termen, cu notă zece, trăiește de anul trecut într-o carapace, asemenea broscuței țestoase pe care o pictează acum. Vara trecută, Carmen Grancea a observat că spatele fiicei ei este strâmb. 

Carmen Grancea – Mama Isabelei: Spuneam fetei, deși ea, săraca stătea dreaptă, îi spuneam: stai, mami, dreaptă!, stai dreaptă!

Fără cunoștințe medicale și fără idee despre cum pot malformațiile afecta coloana, Carmen s-a speriat foarte tare. 

Carmen Grancea – Mama Isabelei: Am dus copila la spital, acolo i-o făcut RMN, i-o făcut radiografie

După investigațiile de la Sibiu, medicul a recomandat purtarea imediată a unui corset și kinetoterapie. În ciuda corsetului și a kinetoterapiei, coloana Isabelei continuă să se deformeze și procesul nu se oprește. I-a spus-o categoric, la București, medicul care a consultat-o.

Carmen Grancea – Mama Isabelei: La Sibiu ne-au spus că e 66%, până am ajuns la București la domnul doctor Alexandru, ne-o spus că deja e 69% deși ea purta corsetul non-stop. Efectiv o devenit două ei piele.

Fără operație, nu peste mult timp, coloana Isabelei îi va presă plămânii și îi va tăia respirația. 

Carmen Grancea – Mama Isabelei: Costul operației e de o sută de mii de lei, bani pentru care nu avem posibilități decât cu ajutorul oamenilor, cu donațiile lor,  n-avem altfel posibilitatea să plătim această operație. 

O puteți ajută pe Isabela donand prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străînătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grijă Fundației Mereu Aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Povestea Isabelei, fetiţa al cărei viitor depinde de oamenii cu inimă mare. Are nevoie de o operaţie la spate extrem de costisitoare