Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Alex, bebeluşul care are nevoie de ajutor pentru a-i fi tratată inima bolnavă. Părinţii sunt disperaţi: "Aș da orice numai să știm că e bine"

Alex are doar trei luni de viaţă şi este mic... de-l poți ține în două palme. S-a născut cu grave malformații cardio care l-au făcut dependent de masca de oxigen și care îi transformă pielea albă ca laptele în mov aproape indigo. Bebelușul are nevoie urgentă de o operație complexă şi... o poate face chiar săptămâna viitoare. Iar pentru asta vă rugăm să îi întindem împreună o mână de ajutor donând pentru Alex câte doi euro la numărul de SMS 8848!

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 21:46

Vezi și

Livia Rotar – mama lui Alex: Când am ieșit din spital am spus nu!, fie ce-o fi, trebuie să-l operăm cât mai repede. Eu am stat cu el două săptămâni acum în spital și s-o învinețit foarte rău.

Alex are trei luni şi puţin peste patru kilograme şi jumătate. Ar trebui să aibă șase dar inima lui mică și bolnavă nu-l lasă să se hrănească suficient, nici să doarmă liniștit și nici să respire bine. 

Livia și Alexandru Rotar – părinții lui Alex: Avea probleme cu respirația…S-a învinețit. Și din cauza faptului că e prematur face apnee in somn, nu respiră câteva secunde, iar îi scade saturația

Grijile, durerea și lupta Liviei și ale lui Alexandru Rotar au început cu mult înainte de venirea pe lume a bebelușului Alex. La ecografia de morfologie fetală, viitori părinți au aflat că fătul are un defect septal ventricular. Ecografia de după naștere a venit cu detalii și mai sumbre.  

Livia și Alexandru Rotar – părinții lui Alex: Are defect septal ventricular larg și defect septal atrial. Am fost un pic șocați, șocați, speriați

Șocați de detaliile medicale, Livia și Alexandru abia de au reușit să proceseze informațiile. Erau deja stresați de dinainte de nașterea lui Alex. 

Livia Rotar –mama lui Alex: Asta o fost prima intrebare a doctoriței de la Suceava, de la Morfologie: vreți să păstrați copilul? Nu poți să întrebi o mamă care și-l dorește foarte mult dacă îl păstrezi sau nu. Nu are suflet persoana respectivă, asta am simțit. Nu mi se pare că ar trebui să renunți la el doar că are o problemă.

Livia și Alexandru nu au renunțat la micuţul Alex

L-au așteptat cu iubire și de când l-au ținut prima dată în brațe fac tot ce pot ca băiețelul lor bolnav și dependent de oxigenul de la concentrator să rezite până la operație. 

Livia Rotar –mama lui Alex: Aș da orice numai să știu că e bine.

Alex poate fi operat săptămâna viitoare de echipa medicală britanico-română care acum trei luni a mai reparat șapte inimi de copii. Ca și atunci, medicii vor opera și de această dată pro bono în sălile spitalului Sanador, dar părinții micilor pacienți trebuie să acopere consumabilele din sala de chirurgie precum și tratamentele și spitalizarea în ATI.

Alexandru Rotar – tatăl lui Alex: Asta e cea mai mare frică. Să nu-l pierdem.

Pentru însănătoșirea inimii bebelușului Alex puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Povestea lui Alex, bebeluşul care are nevoie de ajutor pentru a-i fi tratată inima bolnavă. Părinţii sunt disperaţi: "Aș da orice numai să știm că e bine"