Antena Meniu Search
x

Video La mai bine de o lună de la decesul copilului din Botoşani, au sosit şi primele sancţiuni: 2.000 de lei amendă pentru medicul coordonator

Un copil de trei ani murea în drum spre spitalul din Botoşani, cu o lună în urmă. La caz a fost trimisă, atunci, o ambulanţă fără medic. Acum au venit şi sancţiunile. 2.000 de lei amendă pentru medicul coordonator care nu a considerat cazul o urgenţă şi a trimis doar o asistentă. Şi un avertisment pentru Serviciul de Ambulanţă, pentru că nu avea proceduri clare.

de Redactia Observator

la 02.03.2021, 08:52

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Era aproape de miezul nopţii, când copilul de trei ani şi jumătate şi-a pierdut temporar cunoştinţa. Familia a sunat la 112 şi a spus că cel mic se simte foarte rău.

Copilul era deja întins pe pat, se mai mişca, avea puţin sânge la gură. Unchiul lui cel mic, baiatul de 15 ani, a sunat la ambulanţă, i-au spus că ajunge într-o oră, ceea ce e foarte mult.

Fără să mai stea pe gânduri, familia a urcat copilul în maşină şi a plecat în întâmpinarea ambulanţei. Însă ambulanţa nu avea medic, doar o asistentă. Când a fost preluat, copilul deja nu mai respira.

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani: Copilul se afla in stop cardio-respirator fără tensiune, puls, respiraţie. Asistenta l-a preluat în ambulanţă, a început manevrele de resuscitare.

Manevre care nu au reuşit. La mai bine de o lună după deces, au venit şi primele sancţiuni. Inspectorii Ministerului Sănătăţii au considerat că principalul responsabil este medicul coordonator care a considerat că nu are de-a face cu un caz grav.

"Prioritizarea urgenței medicale a fost eronată prin alocarea unui echipaj B2 la o solicitare pentru copil inconștient", potrivit concluziilor raportului. 

Pentru greşeala sa, medicul a primit o sancţiune de 2.000 de lei. De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani a primit un avertisment pentru lipsa unei liste de proceduri operaţionale pentru astfel de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La mai bine de o lună de la decesul copilului din Botoşani, au sosit şi primele sancţiuni: 2.000 de lei amendă pentru medicul coordonator