Antena Meniu Search
x

Precipitațiile au făcut prăpăd în Dobrogea, după ce în două ore a plouat cât pentru o lună (Video)

După soare, potopul. În Dobrogea, vremea a trecut de la o extremă la alta. A plouat cu gheaţă, iar furtuna a lăsat dezastru în urmă: a distrus grădini, a paralizat traficul şi a avariat clădiri. Doar fermierii s-au bucurat puţin. Inundaţiile au refăcut o parte din rezerva de apă din sol. În Tulcea a fost filmată înclusiv o tornadă.

de Redactia Observator

la 26.10.2020, 23:37

Vezi și
  • Un camion a derapat pe Drumul Național 22, din cauza ploii torențiale.

În mai multe localităţi din Tulcea şi Constanţa, în doar două ore, a plouat cât pentru o lună întreagă. 

Cu o zi în urmă, în Dobrogea era cald ca la sfârşitul verii, iar turiştii de pe litoral se scăldau în mare. Azi-dimineaţă, termometrul arăta 16 grade Celsius - o temperatură neobişnuit de mare pentru prima parte a zilei. Asta ar fi şi explicaţia pentru furia naturii, spun meteorologii. 

Casele oamenilor au fost ciurite de grindină. 

Zeci de străzi şi gospodării au fost inundate, iar mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini. 

Una dintre cele mai afectate zone a fost satul constănţean Palazu Mic. În urma grindinei a rămas un munte de gheaţă. 

Pompierii au avut o zi grea. 

Cătălin Roman, pompier: Persoanele din casă au ieşit pe geam. Presiunea de gheaţă a rupt uşa de la intrare şi toată apa a intrat în casă.

Pe şosele, vremea rea a fost piază rea pentru şoferi. Un camion a derapat, pe Drumul Naţional 22. Nimeni n-a fost rănit. Traficul a fost blocat. 

Vremea rea are şi o parte pozitivă totuşi: necesarul de apă din sol s-a refăcut. O veste bună pentru fermierii dobrogeni, afectaţi de secetă puternică în această vară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Precipitațiile au făcut prăpăd în Dobrogea, după ce în două ore a plouat cât pentru o lună (Video)