Un tată ÎNDURERAT se luptă de PATRU ANI să dovedească vinovăţia medicului care i-ar fi UCIS fiul, în urma unui EXPERIMENT
De patru ani luptă o familie din Câmpulung să dovedească vinovăţia unui psihiatru. Specialistul i-ar fi administrat fiului lor o injecţie mortală, cu un tratament experimental. Poliţia a deschis atunci dosar penal pentru ucidere din culpă, dar el nu a ajuns nici acum în instanţă.
De patru ani luptă o familie din Câmpulung să dovedească vinovăţia unui psihiatru. Specialistul i-ar fi administrat fiului lor o injecţie mortală, cu un tratament experimental. Poliţia a deschis atunci dosar penal pentru ucidere din culpă, dar el nu a ajuns nici acum în instanţă.
Alin a murit în 2013, după o injecţie cu un medicament experimental, făcută la un spital privat de un psihiatru din Câmpulung.
Medicul a folosit o supradoză şi nu a făcut totul ca să-şi salveze pacientul, acuză familia. Psihiatrul a chemat ambulanţa după două ore, când tânărul era aproape mort.
În aceeaşi zi, Alin a murit. Tatăl, un profesor pensionar, luptă de patru ani să dovedească vinovăţia medicului.
- IMAGINI ŞOCANTE: Moartea unui tânăr de 17 ani într-un mall din Singapore, surprinsă de camerele de supraveghere....
- BREAKING NEWS: Cei cinci răniţi în urma accidentului din Londra sunt ROMÂNI. Şoferul ar fi intrat INTENŢIONAT...
- ŞOC la Hollywood! A MURIT actorul american Bill Paxton, celebru pentru rolul din "Titanic" (VIDEO)
Alin avea studii superioare economice. În 2006, după un episod delirant, a primit tratament psihiatric.
În 2012, la propunerea medicului psihiatru din Câmpulung, a acceptat să i se administreze lunar o injecţie cu medicamentul experimental care l-a şi ucis. Raportul legiştilor arată clar legătura dintre moartea tânărului şi administrarea injecţiei.
Un tratament contraindicat bolnavilor cu afecţiuni cardiace, cum era Alin.
S-a făcut un experiment.
La poliţie s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar nu a fost trimis nici acum în judecată. Psihiatrul a fost declarat nevinovat de Colegiul Medicilor şi a refuzat să comenteze acuzaţiile familiei.
Abia în urmă cu patru luni, procurorii au cerut poliției să deschidă un dosar penal pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului pentru preşedinta comisiei de la Colegiul Medicilor şi pentru un expert din Tulcea care s-au grăbit să declare că psihiatrul e nevinovat, deşi nu aveau toate actele medicale la dosar.
În România, lupta în instanţă într-un dosar de malpraxis poate dura ani întregi. Şapte ani a aşteptat o familie al cărei copil s-a născut cu paralizie cerebrală, din vina unui medic ginecolog de la Spitalul din Slobozia.
Abia acum câteva zile, judecătorii au hotărât că spitalul trebuie să le plătească părinţilor o jumătate de milion de euro despăgubiri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰