Antena Meniu Search
x

Cinci români, SPULBERAȚI în Londra, de un șofer, care i-a lovit INTENȚIONAT. Unul ditre români se zbate între viață și moarte (VIDEO)

Ministerul de Externe confirmă că toți cei 5 oameni spulberați de un șofer, la Londra, sunt cetățeni români. Potrivit MAE, unul dintre ei e în stare critică, la Spitalul King’s College din Londra, alți 3 sunt, de asemenea, spitalizați, dar sunt în stare stabilă. Cel de-al cincilea român, care are răni mai ușoare, a fost externat.

Vezi și

Update ora 23.00: Ministerul de Externe confirmă că toți cei 5 oameni spulberați de un șofer, la Londra, sunt cetățeni români. Potrivit MAE, unul dintre ei e în stare critică, la Spitalul King’s College din Londra, alți 3 sunt, de asemenea, spitalizați, dar sunt în stare stabilă. Cel de-al cincilea român, care are răni mai ușoare, a fost externat.

”Autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului”, se mai afirmă în comunicat. De asemenea, MAE precizează că Ambasadorul României îi va vizita astăzi pe răniții, care sunt internați la două spitale.

Potrivit presei britanice, românul aflat în stare gravă are 25 de ani. ”Dailymail” spune că se zbate între viață și moarte.

Alți 2 răniți, o femeie de 35 de ani și un tânăr de 25 de ani, sunt în stare critică, dar stabilă, mai spune ziarul britanic. Ceilalți 2 români, de 36 și 46 de ani, au suferit răni minore, scriu jurnaliștii britanici.

Românii munceau, se pare, la spălătoria auto în apropierea căreia s-a produs scena teribilă. La ora 08.20, ora locală, un șofer a intrat cu mașina în cei 5 români. Un martor spune că ar fi fost un gest intenționat al șoferului, care, de asemenea, a fost rănit.

Anchetatorii britanici încearcă să afle ce s-a întâmplat. Presa locală spune că șoferul ar fi fost băut.

Update ora 21.15: Ministerul român de externe confirmă că unul dintre răniți este român. Persoana rănită e în spital, în stare gravă.

Ministerul român de Externe a confirmat, până la această oră, că unul dintre cei 5 răniți în accident e român. Iar această persoană e internată în stare critică la spitalul londonez King's College. MAE precizează ca verificările continuă pentru a stabili identitatea celorlalți patru. Presa britanică spune însă, citând martorii, că toți cei 5 răniți sunt români.

Vă prezentăm comunicatul MAE:

În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în Bellingham, Londra, vă comunicăm următoarele:

Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London.

Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul la care au fost internate victimele incidentului, pentru a oferi asistență cetăţeanului român rănit, precum şi pentru a verifica dacă şi alţi cetăţeni români au fost implicaţi în accident.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român.

Misiunea diplomatică rămâne  în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi.

Update ora 18.00:- Noi informaţii au apărut în cazul accidentului din Londra. Potrivit unor martori, persoanele rănite sunt angajaţii români ai unei spălătorii de maşini din apropiere, iar imaginile de la locul accidentului surprind mai multe obiecte de curăţare împrăştiate pe trotuar, relatează Daily Mail.

Mai multe imagini amator au fost surprinse la locul accidentului.

Unii martori susţin că şoferul ar fi intrat intenţionat în pietoni, deşi aceste informaţii nu au fost confirmate de autorităţile britanice.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8.20 (10.20 ora României), atunci când maşina a părăsit carosabilul în apropiere de staţia de autobuz Cartford şi s-a izbit în oamenii adunaţi în faţa unei spălătorii de maşini din Bellingham.

Martorii susţin că unul dintre răniţi l-a fugărit inclusiv pe stradă pe şofer, deşi avea faţa acoperită cu sânge.

Ulterior, poliţiştii au intervenit şi l-au arestat pe şoferul care a provocat accidentul rutier.

Printre răniţi se numără un tânăr în vârstă de 25 de ani, iar starea acestuia este critică.

Și Ministerul român de Externe a venit cu precizări, legate de cele întâmplate la Londra.

”Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident.

Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, se afirmă în comunicatul MAE:

Știrea inițială

Autorităţile britanice au anunţat că cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, după ce o maşină a lovit mai mulţi pietoni înainte de a se izbi de un zid din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Accidentul rutier a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei locale 8.20 (10.20 ora României), transmite Standard.

Reprezentanţii Scotland Yard au explicat că maşina a lovit mai mulţi pietoni, care erau în apropierea staţiei de autobuz Catford.

Un martor îşi aminteşte cum o persoană a rămas blocată sub maşină în urma accidentului rutier.

Poliţiştii au anunţat că şoferul a fost reţinut imediat după accident în Bellingham.

În acest moment nu există niciun indiciu cu privire la un posibil incident terorist.

”Este atât de trist, asemenea lucruri se întâmplă întotdeauna pe această bucată de drum. Întotdeauna este un accident sau altceva. Este chiar dureros pentru că noi locuim aici şi vedem întotdeauna asemenea accidente. Mă întreb ce trebuie să se întâmple pentru ca autorităţile să ia acţiune”, a explicat un locuitor din Bellingham.

În acest moment nu se cunoaşte starea răniţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cinci români, SPULBERAȚI în Londra, de un șofer, care i-a lovit INTENȚIONAT. Unul ditre români se zbate între viață și moarte (VIDEO)