Antena Meniu Search
x

La Ploieşti nu se mai ridică gunoiul! Firma de salubritate nu mai colectează deşeurile din cauza taxei de mediu. Primarul cere ajutor parlamentarilor

Operatorul de salubritate din Ploieşti a anunţat că nu mai ridică deşeurile menajere din oraş din cauza taxei de mediu care se plăteşte la rampă. Primarul municipiului, Adrian Dobre, face apel la parlamentari să înceapă demersurile pentru rezolvarea problemei privind colectarea acestei taxe.

Operatorul de salubritate din Ploieşti a anunţat că nu mai ridică deşeurile menajere din oraş din cauza taxei de mediu care se plăteşte la rampă. Primarul municipiului, Adrian Dobre, face apel la parlamentari să înceapă demersurile pentru rezolvarea problemei privind colectarea acestei taxe.

 Operatorul de salubritate din Ploieşti, SC Rosal Grup SA, a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că nu mai colectează deşeurile menajare din două zone ale Prahovei pe care le deserveşte, în care este inclus şi Ploieştiul.

"Măsura ne este impusă ca urmare a faptului că SC Vitalia Servicii pentru Mediu - Tratarea Deşeurilor SRL, proprietarul singurei rampe ecologice la care suntem obligaţi prin contract să transportăm spre depozitare deşeurile menajere, nu mai permite accesul maşinilor Rosal fără asumarea prin contract a plăţii contravalorii 'taxei de mediu', care  potrivit OUG nr. 196/2005 revine proprietarilor/ administratorilor de depozite şi nu operatorilor de salubritate. (...) Prin refuzul societăţii Vitalia de a mai primi maşinile noastre în incinta rampei ecologice Boldeşti Scăeni, fără asumarea plăţii contravalorii taxei de mediu, activitatea societăţii noastre este pur şi simplu blocată", se arată în comunicatul citat.

În acest context, primarul Adrian Dobre cere parlamentarilor de Prahova să înceapă demersurile pentru rezolvarea problemei privind colectarea respectivei taxe.

Pe acelaşi subiect

"Primarul Municipiului Ploieşti a luat act cu îngrijorare de decizia operatorului de salubritate de a nu mai ridica gunoiul pe teritoriul oraşului. (...) Criza putea fi evitată pur şi simplu printr-o corectă trasare a responsabilităţilor în ceea ce priveşte colectarea taxei de mediu, iar această decizie pur şi simplu nu a fost luată. (...) Primarul Adrian Dobre solicită tuturor parlamentarilor de Prahova, indiferent de culoarea politică, să înceapă de urgenţă demersuri pe lângă Guvernul Grindeanu ca acesta să treacă la acţiune şi să rezolve problema responsabilităţii colectării taxei", se arată într-un comunicat al primăriei transmis, marţi, presei.

Rosal precizează în comunicatul citat anterior că, de la începutul anului, a plătit din resurse proprii contravaloarea taxei.

"Subliniem faptul că începând cu luna ianuarie 2017 şi până la finalul lunii mai 2017, SC Rosal Grup SA plăteşte din resurse financiare proprii contravaloarea acestei taxe. Acest efort făcut de subscrisa în scopul îndeplinirii obligaţiilor contractuale faţă de cetăţeni nu mai poate fi susţinut din resurse proprii şi în locul celui obligat prin lege", precizează compania.

Pe de altă parte, societatea a introdus în facturile emise către populaţie contravaloarea taxei de mediu cu retroactivitate începând de la data de 1 ianuarie 2017, conform unui anunţ făcut anterior de primarul Adrian Dobre.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La Ploieşti nu se mai ridică gunoiul! Firma de salubritate nu mai colectează deşeurile din cauza taxei de mediu. Primarul cere ajutor parlamentarilor