Antena Meniu Search
x

La Sibiu, istoria e îngropată sub plăci de lemn (Video)

Pentru că aşa s-au gândit autorităţile să protejeze un zid vechi, din centrul oraşului. Măsura, una deloc estetică, ar fi fost luată pentru siguranţă.

Vezi și

Pentru că aşa s-au gândit autorităţile să protejeze un zid vechi, din centrul oraşului. Măsura, una deloc estetică, ar fi fost luată pentru siguranţa cetăţenilor. Însă oamenii spun că nu se simt absolut deloc protejaţi de placa de lemn.

Centrul Sibiului. O zonă plină de istorie, dacă e să ne uităm în primul rând la zidurile vechi. Deşi ar fi trebuit să fie conservate, pentu a reda atmosfera de altădată, au fost lăsate de izbelişte. Iar urmele date de trecerea tipului au fost acoperite. 

Cu o mască făcută din plăci de lemn, vopsite în roşu. Aşa s-au gândit autorităţile să acopere zidul de susținere a treptelor de lângă Butoiul de Aur, care duc spre Turnul Scărilor. 

Însă şi gunoiul a fost băgat sub preş cu un scop, spun autorităţile. 

"S-a decis punerea în siguranţă a zidului printr-o construcţie provizorie. Nu are un rol estetic, ci are rolul de a proteja trectorii în eventualitatea în care, din cauza îngheţului şi dezgheţului din sezonul rece se desprinde zidărie sau tencuială. S-a obţinut acordul direcţiei judeţene de cultură, atât în ceea ce priveşte forma construcţiei, cât şi în ceea ce priveşte materialele folosite şi coloristica acestora", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt primăria Sibiu.

O soluţie luată degeaba, cred localnicii. Zidul, de fapt, nu i-ar proteja prea mult pe cei care au drum prin zonă. 

Zidul ar fi trebuit reparat. Anul trecut s-au organizat două proceduri de achiziţie pentru contractarea expertizei tehnice, dar pentru lucrările efective nu s-a prezentat niciun ofertant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » La Sibiu, istoria e îngropată sub plăci de lemn (Video)