Antena Meniu Search
x

Laboratoarele pentru testele de covid sunt suprasolicitate. 7 zile de așteptare pentru prelucrarea datelor

Trebuie să proceseze probele de la pacienţii tot mai numeroşi cu simptome de COVID, dar şi de la românii care au nevoie de un test pentru a călători în străinătate.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 11:55

Vezi și
  • A crescut capacitatea de testare.
  • Multe centre nu mai fac programări.

S-a ajuns ca timpul de aşteptare al unui rezultat să se prelungească până la o săptămână.

Ne confruntăm cu o problemă nouă. A crescut capacitatea de testare, dar prelucrarea probelor durează acum pâmă la cinci zile lucrătoare, adică o săptămână.

Practic, mulţi aşteaptă rezultatul şapte zile, timp în care chiar dacă sunt infectaţi nu ştiu. Multe centre nu mai fac programări.

Horea Timiş, director DSP Arad: S-au ocupat pana in august, in cateva zile am acoperit toată capacitatea DSP de a putea testa

Cornel Maghiar, medic laborator DSP: Cred ca vom fi depasiti de situatie. procedura nu iti permite sa faci mai mult de 160-170 de probe pe zi

Cererea e tot mai mare. Mai ales din partea celor care vor să plece în concedii.

Şi fotbalul e virusat. Trei echipe din prima ligă sunt afectate, iar astăzi a fost confirmat pozitiv şi antrenorul campioanei, Dan Petrescu.

Klaus Iohannis: E foarte trist, dar tristetea nu rezolva problema. Problema putem sa o rezolvam impreuna respctand masurile de distantare, de igiena, sa purtam masca.

Sunt peste 1.000 de cazuri în 10 judeţe din ţară, printre care Suceava, Argeş, Galaţi, Vrancea şi Ilfov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Laboratoarele pentru testele de covid sunt suprasolicitate. 7 zile de așteptare pentru prelucrarea datelor