Antena Meniu Search
x

Lacul de acumulare de la Bucium Orlea, transformat în pubelă

Locurile frumoase ale României se acoperă cu munţi de gunoaie. Aproape că nu există zonă pitorească sau curs de apă pe care turiştii dar şi localnicii să nu le trateze ca pe o pubelă. În apropiere de Haţeg, pe lacul de acumulare de la Bucium Orlea, tone de deşeuri pun în pericol sănătatea oamenilor

de Redactia Observator

la 07.03.2019, 17:14

Vezi și

Locurile frumoase ale României se acoperă cu munţi de gunoaie. Aproape că nu există zonă pitorească sau curs de apă pe care turiştii dar şi localnicii să nu le trateze ca pe o pubelă. În apropiere de Haţeg, pe lacul de acumulare de la Bucium Orlea, tone de deşeuri pun în pericol sănătatea oamenilor dar şi existenţa unor specii rare, spun ecologiştii.

Acumularea de apă din apropierea oraşului Haţeg, la câteva sute de metri de Subcetate, este o zonă pitorească. În depărtare se văd munţii Retezat încă acoperiţi de un strat gros de zăpadă, dar şi culmile munţilor Şureanu. Din păcate, frumuseţe locului este distrusă de tone de gunoaie.

Iubitorii naturii îşi pun speranţa în autorităţi care să ia urgent măsuri pentru protejarea mediului. Mai ales că lacul este loc de iernat de sute de păsări.

Din păcate, situaţii similare sunt în mai multe locuri din ţară. Cei prinşi că distrug mediul riscă amenzi de până 100 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Lacul de acumulare de la Bucium Orlea, transformat în pubelă