Antena Meniu Search
x

Video Lacul Codlea, destinația perfectă pentru iubitorii de natură. Spectacol de culori, în toiul toamnei

Dincolo de strategiile turistice cerute de oamenii de afaceri, sunt locuri în România care nu au nevoie de promovare. Situat la 21 de kilometri de Braşov, lacul Codlea este destinaţia perfectă pentru cei care iubesc natura. Mai ales acum, când toamna şi-a etalat culorile spectaculoase.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.11.2020, 02:17

Vezi și
  • Lacul Codlea are o lungime totală de aproximativ 450 de metri
  • Lacul Codlea este situat la 21 de kilometri de Braşov

Lacul Codlea se lasă descoperit după un drum de șapte kilometri din oraşul al cărui nume îl poartă. Puţini ştiu că nu e natural. A fost amenajat în urmă cu mai bine de 50 de ani odată cu un alt lac. Acum e singurul care a mai rămas.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Lacul Codlea are o lungime totală de aproximativ 450 de metri. E înconjurat de o pădure care, în această perioadă a anului, oferă un spectacol extraordinar de culori. E locul ideal pentru câteva ceasuri de vâslit, în mijlocul naturii.

Mihaela Iaru, profesor de geografie: Mai ales în această perioadă de toamnă, cu atâtea culori, este un loc extraordinar, în care să te relaxezi, să respiri aer curat, să te plimbi pe cărări de munte.

Localnic: Cât de frumos e acolo. chiar cineva spunea, acum vreo 50 de ani, că acolo e cel mai ozonat aer din țară.

Mit sau adevăr, cert este că zona este căutată. Drumeţiile sau turele de stand up paddle board încarcă bateriile turiştilor dornici de mişcare în natură.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem la aproape 600 de metri altitudine. De aici, avem aproape 700 de metri de urcat, până pe Vârful Măgura Codlei. Este exact momentul din zi în care lumina soarelui se oglindește în luciul lacului chiar dinspre Măgura Codlei. Numai bine cât pentru o fotografie de peisaj.

Traseul este destul de ușor şi urmează cărările din pădure, departe de ochii localnicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Lacul Codlea, destinația perfectă pentru iubitorii de natură. Spectacol de culori, în toiul toamnei