Antena Meniu Search
x

Statul plătește pentru gustarea fiecărui elev doi lei zilnic! Nutriţioniştii avertizează că sunt bani aruncaţi pe fereastră

Pentru hrana unui elev din România, statul român alocă zilnic 2 lei. La şcoală, fiecare copil primeşte un corn şi lapte.

Vezi și

Pentru hrana unui elev din România, statul român alocă zilnic 2 lei. La şcoală, fiecare copil primeşte un corn şi lapte. Banii sunt aruncaţi pe fereastră, avertizează nutriţioniştii. Gustarea din partea statului are valoare nutriţională zero şi de multe ori e chiar un pericol - ajunge pe băncile elevului expirată.

La şcoala din Cavnic, o fetiţă şi-a rupt dintele când a încercat să muşte din corn. Producătorul a dat vina pe cuptor.

În acelaşi timp, în sertarele ministerului Agriculturii stă un program care a fost adoptat încă din luna august, prin care, pe lângă lapte şi corn, ar trebui să apară în meniul copiilor fructele şi legumele. Pentru un elev, statul plăteşte zilnic 2 lei şi 5 bani. 

Daniela Voinea, Directorul şcolii: "Sunt copii care nu mănâncă, e normal! Dar majoritatea, cel puţin aici în şcoală mănâncă, pentru că avem copii care provin şi din familii cu mai puţine posibilităţi. Tot timpul le-am avut în termen, tot timpul le-am avut proaspete +2:19 cred că ţine de autorităţile locale care le achiziţionează şi le distribuie."

Nutriţioniştii sunt îngroziţi când citesc etichetele şi văd cum sunt  hrăniţi elevii chiar în şcoli.

Florin Bălănică, medic nutriţionist: "Nu scrie nimic de el, nu scrie cum este făcut, nu scrie absolut nimic, scrie doar că e semi-degrasat şi atâta tot! Iar ăsta făină intehgra, apă, drojdie, ulei din floarea soarelui, el devine un pic de bombă, are 41 de grame de glucide şi doar 10 g de proteine."

Astfel, nutriţioniştii cred că există alternative, chiar şi pentru acelaşi buget. Laptele dulce ar trebui înlocuit cu lapte bătut, sana sau chefir, iar în loc de corn, elevii să primească biscuiţi integrali sau un măr. Bugetul pe întreg anul şcolar este de 377 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Statul plătește pentru gustarea fiecărui elev doi lei zilnic! Nutriţioniştii avertizează că sunt bani aruncaţi pe fereastră