Antena Meniu Search
x

Laptele praf pentru sugari de pe piaţa din România conţine mulţi compuşi toxici

Lapte care n-a văzut niciodată laptele. Cam asta ar fi definiţia scurtă a laptelui praf cu care sunt hrăniţi nou-născuţii

Vezi și

Lapte care n-a văzut niciodată laptele. Cam asta ar fi definiţia scurtă a laptelui praf cu care sunt hrăniţi nou-născuţii

"Prezenţa manganului, în care legislaţia apei prevede nişte limite foarte mici. Din păcate, în formulele pentru copii concentraţia e mult mai mare, un alt factor de risc ar fi prezenţa seleniţilor şi selenaţilor de sodiu", spune Mihai Rissdorfer, specialist biochimist.

Mai exact, specialiştii depistează în formulele de lapte praf pentru prunci adevărate cocktailuri de compuşi toxici. "Prezenţa lor ducând la efecte genotoxice, carcinome, deci practic vorbim de posibilitatea dezvoltării unui cancer la o vârstă foarte fragedă".

Cei de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului au făcut o listă cu substanţele nocive pe care nou-născuţii le înghit zi de zi. Astfel de compuşi ar duce la perturbarea sistemului hormonal sau la efecte nefaste asupra dezvoltării creierului său a sistemului reproducător.

Ultimile studii în domeniu arată că peste 70 la sută dintre proaspetele mămici renunţă la alăptarea la sân.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Laptele praf pentru sugari de pe piaţa din România conţine mulţi compuşi toxici