Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Larisa Tudor, prima romanca absolventa de West Point

Larisa Tudor este prima romanca absolventa de West Point, una dintre cele mai prestigioase academii militare din lume. Dupa patru ani de studiu si de antrenamente dure, s-a intors in Romania.

Vezi și

Visul militar american a inceput pentru Larisa la Sibiu. Era in primul an la Academia Fortelor Terestre cand au inceput testele pentru West Point. A luptat, la propriu si la figurat, cu alti 29 de colegi. Toti barbati. Si i-a invins. La scurt timp, a facut cunostinta cu rigorile militare ale Unchiului Sam.

"N-am voie sa vorbesc fara sa fiu adresata. Asta a fost primul pe care mi-au spus sa nu-l fac" , spune Larisa. A aflat si ca nu are voie sa iasa din camera decat cu pumnii stransi si bratele pe langa corp. Au urmat patru ani de scoala cu un program zilnic epuizant: "Cel mai devreme te trezesti la 5:20, la 7:00 e prima formatie, 7:30 incep orele. De la 13:50 pana la 16:00, clase de dupa-amiaza, 16:30 exercitiile. La ora 19:00, masa de seara, dupa care perioada de studiu pana la stingere, adica ora 23:00".

Permisiile le numara pe degetele de la o mana. A intrat in echipa de judo a academiei si a reusit o performanta incredibila: "Am reusit sa iau locul I la Universitare, practic la nivel national al SUA, intre colegii”.

Studiile au ramas, insa, pe primul loc. A primit o diploma de specialist IT, dar si un inel personalizat. E cea mai mare mandrie a oricarui absolvent de West Point. Americanii nu au reusit sa o convinga sa ramana. Nici macar atunci cand i-au oferit un post de instructor, timp de trei ani.

La 23 de ani, Larisa isi vede viitorul tot in armata. In cea a Romaniei, care tocmai i-a oferit gradul de sublocotenent. Poate urca in timp in ierarhie, dar, momentan, se gandeste doar la studii: un master si un doctorat, ambele in IT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Larisa Tudor, prima romanca absolventa de West Point