Antena Meniu Search
x

Lebedele salvate dintr-o groapă de gunoi au fost furate!

Sunt aproape 30 de ani de când cazul românilor care au furat şi apoi au mâncat lebedele de pe lacurile vieneze făcea înconjurul lumii. Astăzi, la Târgu-Mureş, nişte hoţi dovedesc că n-au scăpat de această practică.

Vezi și

Sunt aproape 30 de ani de când cazul românilor care au furat şi apoi au mâncat lebedele de pe lacurile vieneze făcea înconjurul lumii. Astăzi, la Târgu-Mureş, câţiva hoţi dovedesc că n-au scăpat de această practică. Trei dintre cele 6 lebede salvate dintr-o groapă de gunoi au fost furate.

Doar trei lebede au reuşit să supravieţuiască, după ce luna trecută au ajuns în groapa plină cu deşeuri periculoase, din incinta unei foste rafinării, din judeţul Bihor. Cel mai probabil au confundat-o cu un lac.

Salvatorii lebedelor au dus o cursă contra-cronometru ca să le ţină în viaţă.

După trei săptămâni de îngrijiri din partea specialiştilor unui ONG din Târgu-Mureş, păsările au dispărut. Deşi teoretic numai poliţia ştia unde sunt, pentru hoţi misterul nu a fost atât de greu de desluşit. 

Iar lipsa camerelor de supraveghere le-a dat hoţilor şi mai mult curaj.

Papp Tamas, manager ONG: "Peste noapte nu este nimeni la centru, pentru că nu este nevoie, de obicei nu suntem obişnuiţi ca cineva să vină să fure păsări bolnave, nu e chiar normal acest lucru, să zic."

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz şi îi caută pe autori. Uciderea şi capturarea lebedelor sunt interzise prin lege. 

Revoltător este că la 28 de ani de la scandalul românilor care se hrăneau cu lebede, există încă oameni care nu au renunţat la obicei. 

În anii 90, primii emigranţi rromi ajunşi la Viena au reuşit să-i îngrozească pe austrieci după ce le-au mâncat lebedele de pe lacuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lebedele salvate dintr-o groapă de gunoi au fost furate!