Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lecția smereniei din Joia Mare!

Astăzi e Joia Mare! Ziua în care Învăţătorul le-a predat ucenicilor lecţia umilinţei. Scriptura spune că, înainte de Cina cea de Taină, Iisus le-a spălat picioarele celor 12 apostoli, le-a şters cu un ştergar şi le-a sărutat.

de Redactia Observator

la 17.04.2014 , 20:24

 Obiceiul s-a păstrat până în zilele noastre. La Galaţi, la catederala Sfântul Andrei, Înaltpreasfinţia sa Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos a spălat pe picioare 12 copii din centrele de plasament.

În Joia Mare, scrie în Sfânta Scriptură că, înainte de cina cea de taină, Iisus a spălat picioarele celor doisprezece apostoli. Le-a spălat, le-a şters şi le-a sărutat. Un ritual al smereniei care se repetă şi de preoţii mireni în fiecare săptămână a patimilor.

Asemeni Mântuitorului, arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun şi-a prins un ştergar, şi a spalat picioarele celor mai nevinovaţi. 12 copii de la centre de plasament din Galaţi s-au bucurat de obicei şi s-au emoţionat.

Vezi și

Copiii au primit câte un pachet şi pantofi, ca să se înoiască de Paşte, aşa cum e tradiţia. În Joia Mare, se prăznuieşte Cina cea de Taină, rugăciunea din gradina Ghetzimani şi vinderea Domnului de către Iuda. Diseară, credincioşii ortodocşi merg la Denia celor 12 Evanghelii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Lecția smereniei din Joia Mare!