Antena Meniu Search
x

Video Lecţie de istorie pentru turiştii veniţi la Cetatea Alba Carolina. Luptele între gladiatori i-au fascinat pe curioşi: "Este un loc minunat"

Scene de război, reconstituite după cele reale, lupte între gladiatori, dar şi o lecţie importantă despre originile poporului român. De asta au avut parte turiştii care au ajuns zilele acestea la Cetatea Alba Carolina, construită la începutul secolului al 18-lea, pentru a ţine piept otomanilor. 13 secole mai târziu, scenele de luptă dintre daci şi romani puse în scenă acolo fac deliciul publicului.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 08:38

Vezi și

În ritm de tobe şi echipaţi ca pentru luptă, soldaţii au fost cei care au deschis reprezentaţiile, călare sau pe jos. Iar alaiul a defilat printre zidurile cetăţii din Alba Iulia, însoţit în permanenţă de turiştii curioşi.

Turist: Foarte frumos, am fost impresionaţi. Chiar e a doua oară când o vedem şi chiar a fost super.

Turistă: E prima oară când vin aici, am rămas plăcut impresionată. Este o idee extraordinară. Aşa putem să învăţăm copiii despre trecut.

Turist: Am venit şi acum ceva timp şi era mult mai.. Trăgeau cu tunurile pe undeva prin partea stângă. Păcat că s-a pierdut chestia asta, în rest e frumos.

Pe acelaşi subiect

Respectând adevărul istoric, dar şi cu o doză de divertisment, reprezentaţiile de reconstituire istorică i-au cucerit şi pe turiştii străini.

Turistă din Spania: Cred că este minunat, este un loc minunat. Alba Iulia este un oraş foarte drăgut şi scenetele care au loc acum sunt frumoase.

Liviu Zgârciu - istoric: E mult mai uşor să înveţi despre valoarea patrimonială a locului văzând lecţiile acestea vii de istorie, decât să te plimbi pe lângă nişte ziduri reci care nu spun nicio poveste.

Festivalul Roman Apulum, organizat în weekend

Schimbarea gărzii la cetate poate fi urmărită de miercuri până duminică la miezul zilei. Iar weekendul aduce şi surprize.

Cristian Kalanyos - ghid turistic: În sprijinul acesteia vine cealaltă acţiune de reconstituire, de la ora 19, de vinerea seara: dacii şi romanii alături de gladiatori, o altă acţiune, de mai lungă durată.

Turist: Să ştiţi că un trecător mi-a spus. Eram pregătiţi să mergem la maşină. Zice: unde vă duceţi, că la ora 7 e aici. N-am ştiut. Cred că trebuia mai mult promovat.

La sfârșitul acestei săptămâni, Alba Iulia va deveni din nou neîncăpătoare. Mii de turişti sunt aşteptaţi la cel mai mare eveniment de reconstituire istorică: Festivalul Roman Apulum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Lecţie de istorie pentru turiştii veniţi la Cetatea Alba Carolina. Luptele între gladiatori i-au fascinat pe curioşi: "Este un loc minunat"