Antena Meniu Search
x

Elevii unui liceu din Seini, lecții de agricultură, în propria grădină

Elevii Liceului Tehnologic Agricol "Alexiu Berinde" din Seini fac practică în gopodăriile proprii. Pentru că nu mai pot lucra în serele unităţii şcolare, cultivă şi au grijă de legume în grădina din curtea casei.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 16:04

Vezi și
  • Legumele cultivate ajung apoi în pieţele din oraş.
  • La liceul agricol din Seini învaţă aproximativ 1.800 de elevi.

Serele liceului nu au fost însă lăsate de izbelişte, sunt acum îngrijite de profesori.

Doina Boitor, profesor inginer agronom: În fiecare zi este nevoie să venim să copilim, să udăm, să repicăm răsaduri. Avem răsaduri în toată gama de legume, începând de la ţelină, salată, varză, castraveţi, roşii.

Dan Costantea, dir. adj. Liceul Tehnologic Agricol: Este o activitate benevolă, de voluntariat şi eu zic că merge bine şi vom reuşi până în toamnă să ducem totul la bun sfârşit.

Legumele cultivate în serele liceului ajung mai apoi în pieţele din oraş. Banii obţinuţi sunt reinvestiţi în şcoală. Doar anul trecut încasările s-au ridicat la aproape 25.000 de lei.

Mihai Pop, director Liceul Tehnologic Agricol: S-au achiziţonat 20 de laptopuri pentru a putea fi utilizate de copii în momentul în care ne vom întoarce la cşoală sau dacă va fi nevoie şi înainte să le dăm lor acasă, la cei care vor avea nevoie.

La liceul agricol din Seini învaţă aproximativ 1.800 de elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Elevii unui liceu din Seini, lecții de agricultură, în propria grădină