Antena Meniu Search
x

Legumele româneşti tot mai bine vândute de supermarket-uri

Legumele româneşti sunt tot mai bine vândute de marile lanţurile de magazine. Supermarket-urile şi hipermarket-urile lucrează cu peste 600 de producători români şi vând anual produse româneşti de peste un miliard de lei

Vezi și

Legumele româneşti sunt tot mai bine vândute de marile lanţurile de magazine. Supermarket-urile şi hipermarket-urile lucrează cu peste 600 de producători români şi vând anual produse româneşti de peste un miliard de lei. 

Mihai este un producător de legume din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu. Livrează ardei kapia, varză şi praz către un lanţ străin de magazine, de aproape doi ani. E mulţumit că nu mai trebuie să stea în pieţe şi are posibilitatea să vândă o cantitatea mai mare într-un timp mai scurt şi la un preţ mai bun.

Livrarea se face prin intermediul asociaţiei de producători. Prazul este vândut la poarta legumicultorului cu 3 lei kilogramul.intra carton 1 Preţul urcă până la 5 lei în hipermarketuri.je.

Din aceeaşi breaslă, a micilor producători, face parte şi Pavel. Cât e ziua de lungă, uneori şi la 40-50 de grade Celsius, recoltează roşiile bine coapte. După ce strânge câteva sute de kilograme, legumele sunt încărcate în maşină şi duse în Capitală către un alt lanţ de magazine. Preţul de producător este de intra carton 2 un leu şi douăzeci de bani kilogramul.

Şi chiar dacă, uneori, întâmpină dificultăţi, intra scrispeste 600 de producători din toată ţara au ajuns să livreze în cele douăsprezece laţuri internaţioanle de magazine din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Legumele româneşti tot mai bine vândute de supermarket-uri