Antena Meniu Search
x

Lentile de contact versus ochelari de vedere: 3 avantaje ale lentilelor

Prima provocare cu care te confrunți atunci când ai aflat că ai probleme de vedere este ce să alegi: ochelari sau lentile de contact?

Prima provocare cu care te confrunți atunci când ai aflat că ai probleme de vedere este ce să alegi: ochelari sau lentile de contact? Desigur, alegerea este una personală și fiecare variantă are avantajele și dezavantajele sale. Totuși, lentilele de contact pot fi o alegere mai inspirată. Iată de ce!

Lentilele de contact îți pot conferi mai multă libertate de mișcare, confort și, în primul rând, nimeni nu va ști că le porți. Desigur, trebuie să alegi tipul de lentile în funcție de recomandarea medicului oftalmolog și să te asiguri că vei cumpăra lentile de contact de cea mai bună calitate, pentru că un produs care nu respectă anumite standarde îți poate afecta și mai rău vederea. Există multe avantaje ale lentilelor de contact, dar în acest articol ți le arătăm doar pe cele mai importante 3 beneficii ale acestora.

1. Lentilele nu au de suferit din cauza vremii

Ai văzut, cu siguranță, multe persoane care poartă ochelari că au deseori necazuri atunci când plouă sau ninge: apar picături de apă pe lentile, iar când se urcă în mașină sau intră într-o încăpere unde este mai cald ca afară, li se aburesc ochelarii. Însă nimic din toate astea nu se va întâmpla dacă vei purta lentile de contact.

Prin urmare, cu lentilele de contact nu ai nicio bătaie de cap din cauza vremii. Iar vara poți purta ochelarii de soare preferați, pentru că nu ai nevoie de unii cu lentile speciale, care să-ți corecteze vederea. Problema asta este rezolvată de lentilele de contact.

2. Poți face sport fără probleme

Un alt avantaj important pe care îl au lentilele în fața ochelarilor este libertatea de mișcare. Poți practica orice sport dorești, fără teamă că îți vor cădea ochelarii și se vor sparge. Vei putea merge inclusiv la tenis, la schi sau oriunde dorești. În plus, nu vei fi niciodată în situația de a duce ochelarii la reparat, pentru să s-a spart sau s-a zgâriat o lentilă sau pentru că ai pierdut un șurub de la ramă. Pentru lentilele de contact ai nevoie doar de o soluție specială de curățat și de o cutiuță mică și practică în care să le păstrezi atunci când nu le folosești.

3. Se asortează cu orice machiaj sau îmbrăcăminte

O problemă cu care se confruntă multe persoane care poartă ochelari este asortarea lor cu anumite ținute. De aceea, multe femei ajung să aibă mai multe perechi de ochelari, cu diferite rame, astfel încât să dea bine cu orice tip de machiaj sau cu orice fel de haine. Cu lentilele de contact ai scăpat de problema asta, pentru că ele sunt invizibile.

Trebuie să te gândești doar ce îmbrăcăminte să îți alegi și cum să te machiezi, pentru că nimeni nu va ști că porți lentile pentru corectarea vederii. Desigur, dacă te atrage ideea, poți cumpăra lentile de contact colorate sau cu diferite modele, pe care să le asortezi la diferite ținute șic.

Acestea sunt cele mai importante avantaje pe care le au lentilele de contact față de clasicii ochelari de vedere. Discută cu medicul tău oftalmolog și cere-i să-ți recomande cele mai potrivite lentile pentru nevoile tale. Apoi bucură-te de avantajele pe care ți le oferă, fă sport fără grijă, alege orice ținută îți dorești și alergă prin ploaie fără teamă că va trebui apoi să ștergi lentilele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lentile de contact versus ochelari de vedere: 3 avantaje ale lentilelor