Lecţie de curaj! Levente, sportivul fără o mână, vrea să participe la cel mai greu maraton din lume

Publicat: 12.10.2017, 16:43.
Actualizat: 12.10.2017, 17:37

Îşi doreşte să participe la cel mai greu maraton din lume! Şi nimic nu îi stă în cale. Nici faptul că nu are o mână şi nici lipsa banilor.

Îşi doreşte să participe la cel mai greu maraton din lume! Şi nimic nu îi stă în cale. Nici faptul că nu are o mână şi nici lipsa banilor. De fonduri, Levente se ocupă singur. Şi asta pentru că, deşi are un handicap încă din copilărie, sportivul munceşte în construcţii.

În puţinul timp dintre antrenamente și munca grea, Levi, cum îi spun prietenii, visează să facă istorie. Să fie primul sportiv cu handicap fizic, care participă la cea mai dură competiție din lume.

Levente Polgar, maratonist:
Antrenamentul e de zi cu zi, dar mai serios şi mai intens este pentru Ultra Arctic care sper să pot şi ajunge acolo. Cu handicapul eu am fairplay cu organizatorii. Le-am spus cu ce mă confrunt, cum arăt, ce probleme am.

Levente și-a pierdut mâna dreaptă când era copil. Dar asta nu-l împiedică să muncească. Este zugrav și știe să facă cam orice ține de amenajări interioare.

Acum, tânărul munceşte ca să strângă bani pentru cursa Arctic Ultra 6633.

Levente Polgar, maratonist:
Total este 3100 de lire care trebuie plătit, vrei - nu vrei, şi sper să pot să ating nivelul. Adică din sponsori, prin firme...

Startul cursei ajunsă la cea de a X-a ediţie se va da anul viitor pe data de 9 martie. Anul acesta şi anul trecut, ultramaratonul a fost câștigat de românul Tibi Ușeriu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.