Antena Meniu Search
x

Licitație caritabilă pentru militarii români răniți în teatrele de operațiuni, organizată pe 1 noiembrie

Mai sunt doar patru zile până când veteranii Armatei Române îşi scot la licitaţie dreptul la viaţă. Mai multe obiecte donate de jurnalişti, artişti, sportivi şi oameni politici vor fi licitate pe 1 noiembrie, la Cercul Militar Naţional.

De Sonia Simionov la 29.10.2019, 14:17
Vezi și

Mai sunt doar patru zile până când veteranii Armatei Române îşi scot la licitaţie dreptul la viaţă. Mai multe obiecte donate de jurnalişti, artişti, sportivi şi oameni politici vor fi licitate pe 1 noiembrie, la Cercul Militar Naţional. Cu banii strânşi, se va construi primul Centru de Recuperare şi Refacere pentru militarii răniţi în teatrele de operaţiuni.

România are 14 mii de veterani şi niciun centru pentru militarii răniţi. O realitate pe care o vom schimba împreună, la licitaţia caritabilă Pentru cei Rămaşi. 

Pentru eroii care au nevoie de un centru de refacere şi reabilitare, Lora a donat casca de scrimă pe care a purtat-o în videoclipul "Singuri în doi".

LORA, artistă: Dincolo de bula asta, în care noi ne simţim în siguranţă, sunt nişte oameni care îşi sacrifică viaţa şi familia şi ei sunt adevăraţii eroi. Acum, putem să fim şi noi eroii lor! 

Şi fotbaliştii s-au implicat în demersul pentru viaţă. Au venit la licitație cu o minge semnată de Naţionala U21.

Observator şi Antena 3 sunt parteneri media unici ai evenimentului, iar jurnaliştii celor două posturi au contribuit inclusiv cu donaţii pentru licitaţie. 

ADRIAN URSU, jurnalist: Nu doar donaţia e importantă, ci şi ceea ce vom licita şi ceea ce vom dona în conturile deschise. Câte puţin, câte puţin, se va construi acest proiect.

Adidaşii olimpici ai campioanei Gabriela Szabo, tricoul handbalistei Cristina Neagu, o fotografie panoramică, de pe un vârf înalt de 8000 de metri, a alpinistului Alex Găvan, căşti militare din teatrele de război sau biciclete pentru maraton sunt doar câteva dintre obiectele donate şi scoase la licitaţie de militari. 

ALIN COMŞA, reprezentant Artmark: În momentul în care ai şansa să participi la aşa ceva îţi dai seama nu doar că este posibil, dar e vorba şi de o a nume împlinire. Ne dorim să fim parte a acestui proiect. 

Licitaţia, organizată de Asociația Militarilor Veterani Sf. Mare Mucenic Dimitrie, va avea loc vineri, pe 1 noiembrie, la ora 18.00, la Cercul Militar Naţional, iar obiectele scoase la licitaţie pot fi văzute în galeriile ArtMark între 25 şi 30 octombrie. Se va putea licita la CMN, on-line pe platforma ArtMark sau telefonic.

Puteţi ajuta la construirea centrului pentru veterani

Pentru alte donaţii puteţi folosi conturile de mai jos. Orice sumă contează!

Cont RON IBAN: RO53BACX0000001901764000

Cont EUR IBAN: RO26BACX0000001901764001

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Licitație caritabilă pentru militarii români răniți în teatrele de operațiuni, organizată pe 1 noiembrie